Dabar jam turi pritari Atstovų rūmai, ir tuomet paketą galutinai parašu patvirtins JAV prezidentas. Vakar prekybos sesijai artėjant į pabaigą, pirkėjai kiek išsikvėpė, bet „S&P 500“ ir „Dow Jones“ pokyčiai vis tiek buvo teigiami antrą dieną iš eilės (atitinkamai 1,15 ir 2,39 proc.), ko nebuvo jau daugiau, negu penkias savaites. Smuktelėjo tik NASDAQ technologijų sektoriaus indeksas (-0,45 procento).

Paaiškėjus, kad didelė dalis vyriausybės paramos bus nukreipta į pramonę, labiausiai brango šio sektoriaus bendrovių akcijos. Tarp jų didžiausių kilimu išsiskyrė aviacijos bendrovės, kurių akcijos vidutiniškai pabrango beveik 19 procentų. „Boeing“ akcijų kaina pašoko 24,32 proc. o per pastarąsias tris dienas – 67 procentais. „Boeing“ galės pasinaudoti papildomomis paramos paketo priemonėmis dar ir dėl to, kad yra priskiriama prie kritiškai svarbių JAV nacionaliniam saugumui bendrovių. Europos akcijų „Stoxx Europe 600“ indeksas vakar pakilo 3,09 procento.

Pasaulio šalims toliau stengiantis suvaldyti koronaviruso pandemijos protrūkį, Ispanijoje vienos dienos aukų skaičius išaugo iki rekordinio, bet Italijoje sumažėjo ir naujų infekcijų, ir aukų. Pasaulio sveikatos organizacija įspėjo šalis nešvelninti įvestų apribojimų net jei situacija imtų gerėti, nes priešingu atveju reikės jas įvesti iš naujo. Iš naujausių duomenų turėtų pradėti aiškėti tikrasis koronaviruso padarinių ekonomikai mastas.

Šiandien 14.30 val. Lietuvos laiku bus paskelbta JAV per savaitę naujai užregistruotų bedarbių statistika. Prognozuojama, kad nuo praėjusią savaitę fiksuotų 281 tūkst. paraiškų bedarbio pašalpai gauti rodiklis pašoks iki 1,64 milijono, nors kai kurios prognozės dar pesimistiškesnės – „S&P 500 Global Ratings” prognozuoja 3 milijonus. „Bloomberg“ pranešė, kad ECB pareigūnai ketina atnaujinti dar 2012 m. patvirtintą, bet niekada nenaudotą „Outright Monetary Transactions“ programą, kuri leistų centriniam bankui supirkti praktiškai neribotą vyriausybių obligacijų kiekį.

Vakarų Europoje vyravusios pozityvios nuotaikos į Baltijos šalių biržas nepersimetė. – OMXB indeksas smuktelėjo 0,57 procento. Aktyviausiai prekiauta bankų akcijomis (Šiaulių bankas -1,12 proc., „LHV Group“ -0,94 proc.), didžiausiais kainos pokyčiais pasižymėjo „Olainfarm“ (+5,63 proc.) ir „Vilkyškių pieninė“ (+5,56 procento).

Klaipėdos nafta“ (+1,62 proc.) pranešė, kad net ir šalyje paskelbus karantiną, bendrovė tęsia veiklą kaip įprastai – praėjusią savaitę buvo priimti du žaliavinės naftos kroviniai ir du suskystintų gamtinių dujų krovinius atgabenę dujovežiai. Pranešime taip pat teigiama, kad vadovybės vertinimu, šiuo metu nėra svaraus pagrindo nerimauti dėl finansinio veiklos tvarumo. „Tallinna Sadam“ (-1,55 proc.) paskelbė, kad Talinas-Helsinkis maršrutu keliaujančių keleivių skaičius kovą krito beveik dvigubai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)