JAV prezidentas pareiškė, kad viruso protrūkio grėsmė amerikiečiams yra minimali. D. Trumpas paskyrė vice prezidentą M. Pence‘ą koordinuoti kovos su viruso plitimu priemones. JAV užfiksuotas pirmas susirgimas, kurio šaltinis nėra žinomas – pacientas nei pats buvo vienoje iš užkrato šalių, nei kontaktavo su iš jų grįžusiais žmonėmis.

Microsoft“ akcijų kaina po-prekybinės sesijos metu smuktelėjo beveik 2 proc., bendrovei pranešus, kad viruso protrūkis Kinijoje sutrikdė tiekimo grandinę. Plintantis virusas gerokai sumažino obligacijų emitentų aktyvumą. Vakar pirmą kartą nuo metų pradžios Europoje neišplatinta nė viena emisija, o JAV be sandorių prabėgo jau trečia diena.

Susiję asmenys pranešė, kad Saudo Arabijos naftos gigantas „Saudi Aramco“ derasi su JAV investiciniais bankais dėl antrinio akcijų siūlymo įgyvendinimo, bet dėl rinkos sąlygų tai greičiausiai neįvyks šiais metais. Sparčiai augant viruso atvejų skaičiui už Kinijos ribų, Azijos akcijų biržose šįryt vėl įsismarkavo išpardavimo nuotaikos – 8.45 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI -2,13 proc., Honkongo „Hang Seng“ -0,61 proc., Pietų Korėjos KOSPI -1,05 procento. JAV 10-ies m. vyriausybės obligacijų pajamingumas nukrito į naujas žemumas – iki 1,29 procento. „Brent“ tipo nafta atpigo dar 1,63 proc., iki 52,56 JAV dolerio už barelį. Bendrai pasaulio bendrovių akcijų kainos nuo anksčiau vasarį pasiekto aukščiausio taško yra nukritusios apie 7 procentais.

Investuotojai į „Tallink Group“ naujieną sureagavo neutraliai. Bendrovė pranešė apie pasirašytą tarpusavio supratimo memorandumą konferencijų ir koncertų centro vystymo ir pavertimo vienu pagrindinių tokio tipo objektų Baltijos jūros regione. Memorandumą pasirašė „Tallink Grupp“, pagrindinė bendrovės akcininkė „Infortar“, valdanti 39 proc. akcijų paketą ir Talino miesto savivaldybė.

Pranešama, kad planuojamoje vystyti teritorijoje bus viešbutis, verslo centras, pramogų zona, ir atskiras uostas. Projekto įgyvendinimui įkurta įmonė, kurios akcininkais 33 proc. dalimis tapo „Tallink Grupp“ ir „Inofortar“, 34 proc. – Talino miesto savivaldybė. Pastarosios indėlis į bendrą projektą apsiribos miesto rotušės pastato ir gretimų objektų perdavimu bendrai įmonei, o finansavimą, kuris turėtų siekti apie 300 mln. eurų, užtikrins kitos dvi dalininkės. Planuojamas projekto įgyvendinimo laikotarpis, gavus visus reikiamus leidimus, yra trys metai.

Dėl esminės informacijos skelbimo prekyba „Tallink Grupp“ akcijomis vakar kurį laiką buvo sustabdyta, o ją atnaujinus bendrovės akcijos pabrango 0,85 proc. (iki 0,954 euro už akciją, sudaryti 608 sandoriai už 522,9 tūkst. eurų). Labiausiai vakar pigo „Tallinna Sadam“ akcijos (-3,62 proc., iki 1,995 euro už akciją). „Tallink Grupp“ yra vienas didžiausių Talino jūrų uosto klientų, todėl kainos kritimui įtakos galėjo turėti ir vakarykštė naujiena. Estų mažmenininkės „Tallinna Kaubamaja Grupp“ akcijos po žinios apie siūlymą akcininkų susirinkimui patvirtinti 0,73 euro akcijai dividendus pabrango 0,88 proc. (iki 9,20 euro už akciją), apyvarta siekė 858,2 tūkst. eurų. OMXB indeksas vakar krito trečią kartą šią savaitę (-0,89 procento). Šiandien ketvirtojo ketvirčio rezultatus turėtų skelbti „Tallink Grupp“ ir „Apranga“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)