Labiausiai vakar brango kompiuterinių mikroschemų gamintojų ir bankų akcijos. Paskelbti naujai pradėtų statyti namų ir išduotų statybos leidimų duomenys viršijo lūkesčius. Iš vakar išplatinto FED sausio mėn. susitikimo protokolo matyti, kad dauguma centrinio banko pareigūnų vertina dabartinę pinigų politiką kaip tinkamą ir nemato poreikio keisti palūkanų normas.

JAV įvedus sankcijas vienam iš Rusijos naftos bendrovės „Rosneft“ padalinių ir gilėjant konfliktui Libijoje, „Brent“ tipo nafta pabrango 2,75 proc., iki 59,34 JAV dolerio už barelį. Daugumos Azijos šalių valiutų kursai smuktelėjo JAV dolerio atžvilgiu, pasirodžius žinioms apie dvi iš Kinijos kilusio viruso aukas Japonijoje ir augantį užsikrėtimo atvejų skaičių Pietų Korėjoje.

Tiesa, duomenys rodo, kad pačioje Kinijoje naujai užregistruojamų atvejų skaičius toliau krenta. Azijos akcijų biržose šįryt indeksų kryptys išsiskyrė (8.30 val. Lietuvos laiku Kinijos „Shanghai Composite“ +1,11 proc., Honkongo „Hang Seng“ -0,45 proc., Indijos „BSE 30“ +0,14 procento).

Baltijos šalių biržose aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių 186-iais sandoriais perleista už 177 tūkst. eurų. Kaina smuktelėjo 0,20 proc. (iki 0,982 euro už akciją). Tarp 100 tūkst. eurų apyvartą peržengusių bendrovių kiek didesniu kainos pokyčiu išsiskyrė tik „Coop Pank“ – akcijos atpigo 1,68 proc. (iki 1,17 euro už akciją).

„AUGA group“ (-0,29 proc.) pranešė, kad tapo pirmąja bendrove Baltijos šalyse, prisijungusia prie NASDAQ vertybinių popierių biržos Tvariųjų obligacijų tinklo. Naujoji NASDAQ platforma skirta investuotojams, kurie ieško galimybių investuoti į tvarias bendroves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)