Remiantis vakar pasirašytu pirmojo etapo prekybiniu susitarimu tarp JAV ir Kinijos, pastaroji turi imtis priemonių kovoti su intelektinės nuosavybės vagystėmis ir komercinėmis paslaptimis iš JAV bendrovių, taip pat išleisti 200 mlrd. JAV dolerių, kad būtų sumažintas tarpusavio prekybos disbalansas. JAV per ateinančius dešimt mėn. vertins, ar Kinija laikosi įsipareigojimų ir tik tada gali iš dalies panaikinti, arba sumažinti importo tarifus kiniškai produkcijai.

JAV akcijų indeksai vakar šiek tiek ūgtelėjo („S&P 500“ +0,19 proc., „Dow Jones“ +0,31 proc.), pakilo ir obligacijų kainos (JAV vyriausybės 10-ies m. vertybinių popierių pajamingumas sumažėjo 3 baziniais punktais, iki 1,78 procento). Prasidėjus ketvirčio rezultatų skelbimo sezonui, vieni iš pirmųjų finansinius rodiklius skelbia bankai. Vakar išplatinti „Bank of America“ (-1,84 proc.) rezultatai nepateisino investuotojų lūkesčių, šiek tiek prasčiau, negu tikėtasi, sekėsi ir „Goldman Sachs“ (-0,18 procento).

Šiandien bus paskelbti JAV gruodžio mėn. mažmeninės prekybos duomenys ir per savaitę naujai užregistruotų bedarbių skaičius. Azijos akcijos biržose šįryt daugumos indeksų pokyčiai 8.30 val. Lietuvos laiku buvo nedideli (Japonijos NIKKEI +0,07, Honkongo „Hang Seng“ +0,08 proc., Indijos „BSE 30“ -0,04 procento).

Baltijos šalių biržose itin aktyviai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis – jų vakar 337-iais sandoriais perleista už 781,4 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,41 proc. (iki 0,97 euro už akciją). Daugiau, negu po 100 sandorių dar sudaryta Šiaulių banko (+0,77 proc.) ir „Grigeo“ (-0,47 proc.) akcijomis.

„Grigeo“ per biržą išplatino pranešimą apie Klaipėdos apygardos prokuratūros nutarimu sausio 13 d. pritaikytą laikiną nuosavybės teisių apribojimą. Areštuotas AB „Grigeo Klaipėda“ priklausantis nekilnojamasis turtas – 38 pastatai ir nustatytas draudimas dalimi jų naudotis. „Grigeo“ pranešime pažymi, kad neprognozuoja „Grigeo Klaipėda“ pritaikyto laikino nuosavybės teisių apribojimo įtakos bendrovės gamybinei veiklai. Teigiama, kad bendrovė toliau gamybinę veiklą vykdo įprastu rėžimu.

Jau pasibaigus prekybai, „Novaturas“ paskelbė, kad gruodžio mėn. apyvarta siekė 9,1 mln. eurų – 16 proc. mažiau, negu 2018 m. gruodį. Klientų skaičius nukrito ketvirtadaliu – iki 11,2 tūkstančių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)