„Pats kritimas buvo daugiau mažiau atitinkantis lūkesčius, nes buvo ganėtinai aišku, kad pardavėjų bus daug daugiau, nei norinčių įsigyti (akcijas. – ELTA). Apskritai dabar noras investuoti į tokią bendrovę yra labai nuslopęs. Tai, kad įmonė per trumpą laiką beveik prarado arba gali prarasti pusę savo vertės, yra nenuostabu. Tokius pačius pokyčius matėme bankuose, kai pinigų plovimo problemos buvo iškilusios. Ten bankai panašiais dydžiais krito. Šiuo atveju kritimas nenustebino“, – Eltai sakė M. Dubnikovas.

Pasak jo, tai neteikia patrauklumo ne tik Baltijos akcijų biržai, bet ir pačios Lietuvos įvaizdžiui.
„Kas liečia pačią biržą, be abejo, tai patrauklumo neteikia. Pas mus ir taip stokojama užsienio investuotojų. Garbės nedarantis „Grigeo“ atvejis tikrai nepakviečia papildomų investuotojų. Tai yra esminė problema.

Kainos dar krito ir dėl to, kad pas mus rinkos likvidumas (galimybė greitai iškeisti turtą į grynuosius pinigus. – ELTA) yra apgailėtinas. Viskas tarpusavyje rišasi – nėra užsienio investuotojų, nėra ir likvidumo. Nėra likvidumo, bendrovei susidūrus su kritinėmis problemomis, kaina krinta giliau, nei galėtų. Ar ateityje tai biržai pakenks? Manau, kad apskritai Lietuvos įvaizdžiui kenkia tokie atvejai, nes šiame amžiuje turime bendroves, kurios vis dar ryžtasi teršti gamtą“, – teigė M. Dubnikovas.

Kaip ELTA jau rašė, akcinės bendrovės „Grigeo“ akcijų vertė sausio 10 dieną, vos atnaujinus prekybą jomis, buvo kritusi apie 30 proc.

Remiantis „Nasdaq Baltic“ Vilniaus biržos duomenimis, 11.10 val., praėjus 40 minučių po prekybos atnaujinimo, akcijos vertė siekė 95 centus.

Antradienį Lietuvos teisėsaugai po atliktos operacijos nustačius, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias, „Grigeo“ akcijų vertė krito beveik 10 proc., iki antradienį paskelbto prekybos akcijomis sustabdymo kaina nusmuko iki 1,36 euro.
Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų. Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis.

Prokurorų manymu, gamtai padaryta žala yra tyčinė, siekiant išvengti mokesčių ir kitų turtinių nuostolių.

Nors anksčiau „Grigeo“ žiniasklaidai išplatintame pranešime teigė, kad incidentas grupės veiklos nepaveiks, ketvirtadienį „Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis pripažino, kad žala bus patirta.