B. Wienas nuo 1986 metų kasmet skelbia „dešimties staigmenų“ sąrašą, prie kurio rengimo paprastai prisideda milijardierius George Sorošas.

Pernai jis gana tiksliai išpranašavo kelis pokyčius akcijų rinkose, rašo agentūra „MarketWatch“.

Pavyzdžiui, jis prognozavo, jog Kinijos akcijų indeksas „Shanghai Composite“ 2019 metais pakils 25 procentais. Šis rodiklis priaugo 22 procentus.

B. Wienas taip pat išpranašavo, jog atsities Brazilijos akcijų rinka, ir indeksas „Bovespa“ per metus pašoko 34 procentais.

Investuotojas taip pat spėjo, kad JAV akcijų indeksas S&P 500 per metus pakils 15 proc., tačiau jo prieaugis buvo gerokai įspūdingesnis.

2020 metais, jo prognozėmis, indeksas S&P 500 įveiks 3,5 tūkst. punktų kartelę.

„Nors įmonių pelnas padidės tik 5 proc., S&P 500 laikysis aukštame lygyje, nes pinigų politika yra švelni, o investuotojai vis labiau įsitikina, jog ... palūkanų normos didės lėtai“, – mano investuotojas.

Tačiau akcijų kursų kilimas nebus tolygus. B. Wienas prognozuoja, jog akcijų rinkoje šiemet įvyks „kelios mažiausiai 5 proc. korekcijos“ ir bene labiausiai smuks didžiųjų technologijų bendrovių akcijų kursai.

„Dešimties staigmenų“ sąraše garsus Volstryto investuotojas taip pat, be kita ko, prognozuoja, kad bazinė palūkanų norma JAV šiemet bus sumažinta iki 1 proc., kad demokratai lapkritį pelnys viso Senato kontrolę ir kad įstrigs autonominių automobilių technologijų raida.

Jis taip pat spėja, jog bus blokuotas Hormūzo sąsiauris, o orlaivių gamintoja „Boeing“ išspręs su orlaiviais „Boeing 737 MAX“ susijusias problemas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)