Susitarimas, vertas 3,36 mlrd. dolerių, yra „grindžiamas bendra 30 mlrd. eurų siekiančia UMG kapitalo verte“ ir turi būti užbaigtas 2020-ųjų viduryje, sakoma „Vivendi“ pranešime.

Konsorciumas, kurį sudaro „Tencent Music Entertainment“ ir „keletas kitų pasaulinių finansinių investuotojų“, turi galimybę nusipirkti papildomus 10 proc. UMG akcijų „už tą pačią kainą“ iki 2021-ųjų sausio 15-osios, priduriama paskelbtame pranešime.

„Vivendi“ teigia, kad UNG akcijų pardavimas padės bendrovei išplėsti savo veiklą Azijos žemyne. Įmonė yra viena iš trijų didžiausių muzikos bendrovių pasaulyje kartu su „Sony Music Entertainment“ ir „Warner Music Group“.

Su UMG kontraktus yra pasirašę daugybė garsių muzikos asmenybių, tarp kurių – „The Beatles“, „The Rolling Stones“, Andrea Bocelli, Rihanna, Justinas Bieberis ir Ariana Grande.

Bendrovei „Tencent“ tapus strategine investuotoja, UMG turės prieigą prie didžiulio Kinijos platinimo tinklo, kuriame yra „WeChat“ pokalbių programėlė kartu su „Tencent“ elektroninių mokėjimų sistema ir mobiliųjų telefonų vaizdo žaidimais.

„Vivendi“ taip pat teigė, kad šis susitarimas „išplės atlikėjų galimybes, praturtins muzikos gerbėjų patirtis ir toliau skatins klestinčią muzikos ir pramogų industriją.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją