NASDAQ vertė per ketvirtą ketvirtį padidėjo 12,7 proc. – šiam indeksui tai geriausia metų pabaiga nuo 2004-ųjų. Metų pabaigoje gerą investuotojų nuotaiką palaiko JAV-Kinijos prekybinio susitarimo perspektyva ir geri mažmeninės prekybos JAV (ypač internetu) rezultatai, rodantys, kad vartojimas veikiausiai ir toliau išliks patikimu didžiausios pasaulio ekonomikos ramsčiu.

Iš viso investuotojai pasaulio akcijų biržose 2019-aisiais uždirbo apie 6 trilijonus JAV dolerių. JAV „S&P 500“ akcijų indeksas per metus pakilo beveik 30 procentų. „Brent“ tipo naftos kaina šįryt kyla penktą prekybos sesiją iš eilės (8.30 val. Lietuvos laiku +0,31 proc., iki 68,37 JAV dolerio už barelį). Penktadienį paskelbta, kad žaliavos atsargos JAV sumažėjo 5,47 mln. barelį ir nukrito į žemiausią lygį per du mėnesius. Azijos biržose indeksų kryptys išsiskyrė (Japonijos NIKKEI – 0,76 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ +0,99 proc., Honkongo „Hang Seng“ +0,42 proc., Indijos „BSE 30“ -0,23 procento).

Baltijos šalių biržose aktyviausiai prekiauta bankų akcijomis – penktadienį Šiaulių banko ir „Coop Pank“ akcijomis sudaryta atitinkamai 110 ir 113 sandorių, kainų pokyčiai - +0,80 ir -0,47 procento. Didžiausią apyvartą (153,3 tūkst. eurų) pasiekė „Tallinna Kaubamaja Grupp“, kurios akcijos pabrango 1,59 proc. – iki 8,92 euro už akciją. Kitos mažmeninės prekybos sektoriaus bendrovės – „Aprangos“ akcijų kaina po šešias prekybos sesijas iš eilės užsitęsusio kilimo smuktelėjo 1,41 proc. (iki 2,10 euro už akciją).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją