JAV akcijų indeksai vėl sėkmingai šturmavo naujas istorines aukštumas („S&P 500“ +0,49 proc., „Dow Jones“ +0,28 proc., NASDAQ +0,42 proc.), optimistinių nuotaikų netrūko ir Europoje („Stoxx Europe 600“ +0,80 procento). Labiausiai brango technologijų ir sveikatos apsaugos sektoriams priskiriamų bendrovių akcijos.

JAV prezidentas pranešė, kad pirmojo etapo prekybinį susitarimą su Kinija planuojama pasirašyti sausį. Pasak D. Trumpo, Kinija jau pradėjo pirkti didelius kiekius amerikietiškos žemės ūkio produkcijos. JAV savo ruožtu atsisakė planų įvesti naujus importo tarifus ir sumažins kai kuriuos jau įvestus.

JAV palūkanų kreivės nuolydis (arba kitaip sakant, skirtumas tarp ilgesnio ir trumpesnio laikotarpio vyriausybės vertybinių popierių pajamingumo) dar šiek tiek išaugo ir šiuo metu yra didžiausias per pastaruosius metus. Tai rodo, kad rinkos dalyvių susirūpinimas dėl galimos recesijos gerokai sumažėjo.

Baltijos šalių biržose jau jautėsi šventinės nuotaikos – penktadienį nė vienos bendrovės akcijų prekybos apyvarta nesiekė 100 tūkst. eurų.

Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko ir „Coop Pank“ akcijomis, bet jų kainos nepakito. Pastaruoju metu nemažais svyravimais išsiskiriančių „Olainfarm“ akcijų kaina smuktelėjo 1,87 proc. (iki 7,34 euro už akciją). Tai buvo ketvirtoji iš eilės prekybos sesija, kuomet bendrovės akcijų kaina kinta po daugiau, negu 1 procentą.

Kainos šuoliu išsiskyrė „Arco Vara“ (+5,61 proc.) – bendrovei paskelbus apie įveiktas biurokratines kliūtis vystant daugiabučių projektą Bulgarijoje, jos akcijų kaina per dvi dienas pabrango beveik 10 procentų. Baltijos Skolos vertybinių popierių sąraše pradėta prekiauti „AUGA Group“ ir „Inbank“ obligacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)