„S&P 500“ paskutinį 2019 m. ketvirtį kol kas yra pakilęs 4 proc., o per visus metus – net 27 procentais. Investuotojų pernelyg nenuliūdino paskelbti duomenys, rodantys, kad per savaitę naujai užregistruotų bedarbių skaičius JAV (234 tūkst.) viršijo prognozę 9 tūkstančiais.

Lūkesčius nuvylė ir Filadelfijos FED verslo perspektyvų indeksas. Kinijos pareigūnai patvirtino, kad glaudžiai bendradarbiauja su kolegomis iš JAV, kad artimiausiu metu būtų pasirašytas pirmojo etapo prekybinis susitarimas, apie kurio sudarymą paskelbta penktadienį. Iš vakar posėdžiavusių centrinių bankų veiksmų ėmėsi tik Švedijos „Riksbank“ – bazinė palūkanų norma, kaip ir tikėtasi, padidinta nuo -0,25 iki 0 procentų.

Taip baigėsi nuo 2015 m. kovo trukęs laikotarpis, kuomet bazinė norma buvo mažesnė už nulį. Sprendimas nebuvo netikėtas, todėl kronos kursas euro atžvilgiu beveik nepakito. Norvegijos ir Anglijos centriniai bankai bazinių normų (atitinkamai 1,50 ir 0,75 proc.) nusprendė nekeisti.

Baltijos šalių biržų indeksai patraukė aukštyn (OMXV +0,18 proc., OMXT +0,11 proc., OMXR +0,65 procento). Trūkstant svarbių naujienų, prekyba klostėsi vangokai, 100 tūkst. eurų apyvartą viršijo tik „Grigeo“ (+1,04 procento).

Kainos pokyčiu išsiskyrė „Arco Vara“ (+3,88 proc., iki 1,07 euro už akciją). Bendrovė paskelbė, kad Bulgarijos vyriausybė patvirtino šalies sostinėje Sofijoje esančių žemės sklypų perdavimą miesto savivaldybei.

Po šio sprendimo „Arco Vara“ galės užbaigti komunalinių paslaugų infrastruktūros plėtrą prie grupei priklausančių pastatų ir parduoti pastatytus butus (tikimasi tai padaryti iki pirmojo 2020 m. pusmečio pabaigos).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją