„Easy Debt Service“ banko paskolų portfelį, pateikusi geriausią pasiūlymą, įsigijo viešame pardavimo procese, kuriame neįpareigojančius pasiūlymus pateikė 5 įmonės. Portfelį sudaro 99 neveiksnios paskolos fiziniams ir juridiniams asmenims.

„Šio portfelio paskolos yra palyginti didelės ir techniškai sudėtingos, tačiau profesionaliai banko specialistų administruotos ir turinčios gana aiškias perspektyvas. Mūsų patirtis valdant panašios struktūros paskolų portfelius suteikė neįkainuojamos patirties ir leidžia teigti, kad jau esame pasirengę panašaus kompleksiškumo iššūkiams. Tokios pergalės motyvuoja ir skatina toliau ugdyti ir plėsti komandą bei tobulinti technologinę skolų administravimo platformą“, – sakė „Easy Debt Service“ direktorius Tomas Svidinskas.

Pernai, be Medicinos banko skolų, „Easy Debt Service“ viešame aukcione taip pat įsigijo 95 mln. eurų nominaliosios vertės bankrutavusių kredito unijų „Vilniaus taupomoji kasa“, „Nacionalinė kredito unija“, „Laikinosios sostinės kreditas“ bei „Švyturio taupomoji kasa“ neveiksnių paskolų portfelį. Skolų valdymo bendrovė taip pat įsigijo keletą mažesnės apimties įsipareigojimų portfelių, kurių bendra nominalioji vertė sudaro daugiau nei 20 mln. eurų.

Šiuo metu bendra EDS administruojamų paskolų nominali vertė siekia 135 mln. eurų.

Bendrovės konsoliduotos pardavimo pajamos per devynis šių metų mėnesius siekė 4,2 M EUR ir buvo 70 proc. didesnės nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

UAB „Easy Debt Service“ yra lietuviško kapitalo skolų valdymo bendrovė, veikianti nuo 2016 metų. Įmonė specializuojasi teikdama vidutinės ir didelės apimties skolų išieškojimo, įsigijimo, administravimo ir teisines paslaugas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją