Leidimo pardavinėti akcijas patvirtinimas taip pat suteiks didžiulį postūmį miesto finansinėms institucijoms, nes Honkongo reputacijai ir „Hang Seng“ indeksui smarkiai pakenkė kelis mėnesius mieste vykstantys demokratiniai protestai.

Didžiausia Azijos bendrovė nuo trečiadienio pradės savaitę truksiančius išvažiuojamuosius susitikimus su investuotojais, per kuriuos tikimasi sulaukti institucinių ir mažmeninių investuotojų susidomėjimo, pranešė Honkongo leidinys „The South China Morning Post“, priklausantis „Alibaba“.

Remdamasis neįvardytais šaltiniais, leidinys pridūrė, kad dėl akcijų kainos bus susitarta lapkričio 20 dieną, o prekybą tikimasi pradėti savaitę, prasidedančią lapkričio 25 dieną.

Visgi „Bloomberg News“ pranešė apie tarp prekybininkų sklindančias kalbas, kad akcijų pardavimams gali turėti įtakos miestą niokojantys protestai, ypač atsižvelgiant į tai, kad Centrinis verslo rajonas patenka į protestuotojų veiklos zoną.

„Alibaba“, kurios akcijomis jau prekiaujama Niujorko biržoje „Nasdaq“, planavo debiutuoti Honkongo vertybinių popierių biržoje jau vasarą, tačiau atsisakė šių planų dėl užsitęsusių protestų bei Kinijos ir JAV prekybos karo.

Jei bus įgyvendintas, IPO, per kurį tikimasi pritraukti 15 mlrd. JAV dolerių, bus didžiausias Honkonge per pastaruosius devynerius metus nuo tada, kai 2010 metais draudimo milžinė AIA pritraukė 20,5 mlrd. JAV dolerių.

Visgi planuojama pritraukti suma yra mažesnė nei buvo prognozuojama anksčiau, kai buvo kalbama apie 20 mlrd. JAV dolerių.