Grupės pardavimo pajamos palyginamuoju laikotarpiu augo 13,7 proc. iki 78,821 mln. eurų (69,322 mln. eurų), pranešė bendrovė.

Pasak jos, geresnius rezultatus nulėmė augantys gamybos pajėgumai ir koncentracija į procesų efektyvumą, o ateityje teigiamos įtakos veiklai turės nauja gamykla, kurios statybos Trakų rajone bus užbaigtos kitąmet.

„Sulaukę didesnių užsakymų iš pagrindinio kliento („Ikea“ – BNS), padidinome ir gamybos pajėgumus, ir procesų efektyvumą. Tai nulėmė itin sėkmingą paskutinįjį ketvirtį ir leido visų metų pardavimų rezultatą auginti daugiau kaip dešimtadaliu“, – pranešime sako „Vilniaus baldų“ finansų vadovas Edgaras Kabečius.

„Vilniaus baldų“ teigimu, įtakos rezultatų gerėjimui taip pat turėjo ir žaliavinės savikainos mažėjimas ir koncentracija į gamybos efektyvumą.

Bendrovės konsoliduotas pelnas, neišskaičiavus mokesčių, palūkanų ir nusidėvėjimo (EBITDA) augo 28,9 proc. iki 5,463 mln. eurų (prieš metus – 4,242 mln. eurų).

Ketvirtąjį praėjusių finansinių metų ketvirtį, palyginti su 2018-ųjų birželio-rugpjūčio mėnesiais, „Vilniaus baldų“ konsoliduotos pardavimo pajamos sumažėjo 4,5 proc. iki 18,804 mln. eurų (19,693 mln. eurų). Grynasis pelnas augo apie 8 kartus iki 2,243 mln. eurų (283 tūkst. eurų), EBITDA – beveik 4 kartus (281 proc.) iki 2,736 mln. eurų (719 tūkst. eurų).

„Vilniaus baldų“ grupę sudaro pagrindinė bendrovė ir antrinės įmonės – „Ari Lux“ ir „Trenduva“.

Įmonės finansiniai metai prasideda rugsėjį ir baigiasi kitų metų rugpjūtį.

Bendrovė „Invalda privatus kapitalas“ valdo 86 proc. „Vilniaus baldų“ akcijų paketą.

„Vilniaus baldų“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.