Darbdaviai taip pat pranešė, kad dabartinis atleidimų skaičius – didžiausias nuo 2009 metų, sakė įsidarbinimo įmonė „Challenger, Gray & Christmas“.

Liepos mėnesį atleidimų skaičius buvo pakilęs 38 procentais, kai buvo atleista per 53 tūkst. darbuotojų, daugiausiai iš sveikatos priežiūros, technologijų ir pramonės sektorių.

„Darbdaviai pradeda jausti prekybos karo padarinius“, – pranešime sakė Andrew Challengeris, „Challenger, Gray & Christmas“ įmonės viceprezidentas. „Toliau matome investuotojų krintantį pasitikėjimą rinka, o tuo pat metu darbdaviai atleidžia savo darbuotojus atsakydami į mažėjančią jų gaminių ir paslaugų paklausą.“

Tarp priežasčių, dėl kurių darbdaviai praeitą mėnesį atleido didelį skaičių darbuotojų, „prekybos sunkumai“ buvo įvardijami kaip atsakingi už 10,448 tūkst. darbo vietų praradimus, dėl įmonių užsidarymų 16,718 tūkst. žmonių prarado darbo vietas, o dėl prekybos kare įvedamų mokesčių buvo atleisti 646 žmonės.

JAV nedarbo lygis yra vienas aukščiausių per visą šalies istoriją ir naujų darbo vietų kūrimas yra sulėtėjęs. Remiantis „Challenger, Gray & Christmas“ statistika, per visus 2019 metus atleidimai yra įgavę pagreitį. Rugpjūtis buvo jau aštuntasis mėnesis, per kurį atleidimo lygiai yra padidėję.

Prognozuotojai tikisi, kad JAV vyriausybė šią savaitę praneš apie 171 tūkst. naujų darbo vietų, tačiau nesitikima, kad nedarbo lygiai žymiai sumažės.

Tokius neraminančius ženklus, kaip lėtėjančius darbingumo lygius pramonėje ar mažmeniniuose prekybos taškuose ir mažėjančią paklausą laikiniems darbams, galima matyti vis dažniau – tai skatina ekonomistus sakyti, kad mažėja paklausa darbo jėgai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)