Šalies BVP, palyginti su antruoju ketvirčiu, sumažėjo 0,2 proc. (prognozuotas nulinis pokytis). Svaro sterlingų kursas euro atžvilgiu smuktelėjo 1,06 proc. (iki 0,931 svaro už eurą). Europos ir JAV akcijų biržose penktadienį indeksai pasuko žemyn („Stoxx Europe 600“ -0,84 proc., „S&P 500“ -0,66 proc., „Dow Jones“ -0,34 proc., NASDAQ -1,00 procento).

Prieš išeidamas atostogų, JAV prezidentas nusprendė atšaldyti rinkos dalyvių entuziazmą dėl artėjančių prekybinių derybų su Kinija. D. Trumpas pareiškė, kad kitą mėn. turintis vykti susitikimas gali būti atšauktas. Italijos vyriausybės 10-ies m. obligacijų pajamingumas šoktelėjo 27 baziniais punktais (iki 1,80 proc.) po to, kai „Lygos“ partijos lyderis ir vidaus reikalų ministras M. Salvini pareiškė, kad valdančioji koalicija yra neveiksminga, todėl vienintelis kelias iš susidariusios situacijos yra pirmalaikių rinkimų organizavimas.

Prekyba Šiaulių banko akcijomis sudarė beveik pusę Baltijos šalių biržų apyvartos. Banko akcijų perleista už 319,3 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,80 proc. (iki 0,506 euro už akciją). Daugiau nė viena bendrovė nepasiekė net 50 tūkst. eurų prekybos apyvartos. Šią savaitę, trečiadienį, antrojo ketvirčio rezultatus skelbs „Tallinna Sadam“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją