„Natura“ pranešė, jog už „Avon“ bus sumokėta akcijomis – po 0,3 „Natura“ akcijos už vieną „Avon“ akciją. Remiantis Brazilijos bendrovės akcijų kursu, „Avon“ vertė pagal sandorio sąlygas siekia 2 mlrd. JAV dolerių

Sandorį tikimasi užbaigti 2020 metų pradžioje.

Po susijungimo dabartiniai „Avon“ akcininkai valdys 24 proc. susijungusiosios įmonės akcijų ir gaus tris vietas jos valdyboje, kurioje bus 13 narių.

Įgyvendinus šį sandorį, „Avon“, kuri XX amžiuje tapo sėkmingos rinkodaros simboliu ir daugybei namų šeimininkių leido užsiimti verslu, praras nepriklausomybę, rašo „The Wall Street Journal“. Šiame amžiuje bendrovės padėtis rinkoje pašlijo ir tai visų pirma lėmė vartotojų skonių ir įpročių pokyčiai, taip pat sparti elektroninės prekybos plėtra.

„Natura Cosmeticos“ įsigis tarptautinį „Avon“ verslą.

Tuo tarpu „Avon“ verslą Šiaurės Amerikoje, kuris veikia kaip atskira bendrovė ir kurį kontroliuoja tiesioginių investicijų fondas „Cerberus Capital Management“, už 125 mln. JAV dolerių perka Pietų Korėjos „LG Household & Health Care“. Atitinkamas susitarimas buvo pasiektas šių metų balandį.

„Natura“ yra didžiausia Brazilijoje kosmetikos gamintoja. Bendrovė yra sukūrusi nuosavą tiesioginių pardavimų tinklą, kuris ypač išplėtotas Lotynų Amerikos šalyse ir Prancūzijoje. Brazilijos bendrovei taip pat priklauso Didžiosios Britanijos kosmetikos mažmenininkė „Body Shop“.

Įsigijusi „Avon“, „Natura“ galės sustiprinti savo pozicijas Brazilijos, taip pat kitų Lotynų Amerikos šalių, Europos ir Azijos rinkose.

1969 metais įkurtos „Natura“ kapitalizacija sudaro apie 26,65 mlrd. Brazilijos realų (6,6 mlrd. JAV dolerių).