Brent“ tipo naftos kaina kilo šeštą kartą per pastarąsias septynias prekybos sesijas ir pasiekė nuo lapkričio pradžios nematytą lygį (+1,08 proc., iki 71,10 JAV dolerio už barelį). Nafta brango Libijoje aštrėjant ginkluotam konfliktui tarp vyriausybės ir sukilėlių. Kainos kilimo nesustabdė ir tai, kad naftos gręžinių skaičius JAV padidėjo labiausiai nuo gegužės mėnesio. Jau šią savaitę pirmojo ketvirčio rezultatų skelbimo sezoną atidarys JAV bankai „JPMorgan“ ir „Wells Fargo“.

Rytoj posėdžiaus ECB, neabejojama, kad palūkanų normos keičiamos nebus. D. Trumpas pagrasino naujais tarifais prekėms iš Europos Sąjungos dėl žalos, kurią „Boeing“ kompanijai sukelia subsidijos, teikiamos „Airbus“. Baltųjų rūmų administracija parengė sąrašą, pagal kurį importo tarifai būtų įvesti ES pagamintiems keleiviniams sraigtasparniams, sūriams, vynui, slidinėjimo aprangai ir motociklams.

Baltijos šalių biržose vyravo išpardavimo nuotaikos. Aktyviausiai prekiauta „Tallinna Kaubamaja Grupp“ akcijomis – sudaryta 110 sandorių už 135,9 tūkst. eurų, kaina smuktelėjo 0,69 proc. (iki 8,62 euro už akciją). Pigo ir bankų akcijos – Šiaulių banko 0,43 proc. (apyvarta 79 tūkst. eurų), „LHV Group“ – 1,40 proc. (akcijų perleista už 52,4 tūkst. eurų).

Tarp aktyviau prekiautų pozicijų kilo tik pastaruoju metu renesansą išgyvenančios „Aprangos“ akcijos (+3,47 proc., iki 1,79 euro už akciją). Nuo balandžio pradžios jos yra pabrangusios daugiau negu 11 procentų. Bendrovė vakar išplatino balandžio 30 d. vyksiančio akcininkų susirinkimo projektą. Bus siūloma pritarti sprendimui išmokėti 0,13 euro už akciją dividendus. Pagal vakar dienos uždarymo kainą „Aprangos“ dividendinis pajamingumas siekia 7,3 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją