Mažėjant paklausai saugiais laikomiems aktyvams, JAV vyriausybės 10-ies m. obligacijų pajamingumas pasiekė aukščiausią lygį per pastarąsias dvi savaites (2,53 procento). Investuotojai džiaugėsi prekybinių derybų tarp JAV ir Kinijos eiga. Po dvi dienas užtrukusių susitikimų tarp abiejų šalių atstovų JAV prezidentas susitiko su Kinijos vice premjeru. Nors nebuvo paskelbta apie planus rengti viršūnių susitikimą, D. Trumpas prakalbo apie „monumentalų“ susitarimą, kuris gali būti pasiektas per ateinančias kelias savaites.

Vakar šiek tiek smuktelėjo tik NASDAQ technologijų sektoriaus indeksas (-0,05 proc.), tam daugiausiai įtakos turėjo „Tesla“ akcijų kainos nuosmukis. Po nuviliančios pirmojo ketvirčio pardavimų statistikos paskelbimo bendrovės akcijų kaina nučiuožė žemyn 8,23 procento.

Europos akcijų biržose pirmą kartą per pastarąsias penkias prekybos sesijas viršų paėmė pardavėjai („Stoxx Europe 600“ -0,27 procento). Indeksus žemyn nusitempė pingančios energetikos ir kalnakasybos sektorių bendrovių akcijos. Paskelbta, kad vasarį Vokietijos gamyklų užsakymai, palyginti su sausiu, sumažėjo 4,2 proc. (tikėtasi 0,3 proc. augimo).

Europos Tarybos pirmininkas D. Tuskas pasiūlė Jungtinei Karalystei lankstų „Brexit“ pratęsimo variantą. Pagal jį šalies išstojimas iš ES būtų atidėtas 12-ai mėn., bet tai galėtų įvykti ir anksčiau jeigu britų parlamente būtų pasiektas susitarimas dėl išstojimo sutarties. Galutinį sprendimą turėtų priimti kitą savaitę vyksianti Europos vadovų taryba.

Šiandien 15.30 val. Lietuvos laiku pasirodys daug svarbių JAV darbo rinkos duomenų.

Prekyba Baltijos šalių biržose buvo aktyvi, pakilo visi trys indeksai (OMXV +1,29 proc., OMXT +0,31 proc., OMXR +0,51 procento). Daugiausiai sandorių (125) sudaryta estų mažmenininkės „Tallinna Kaubamaja Grupp“ (+0,45 proc.) akcijomis.

Telia Lietuva“ akcijos po paskelbimo apie 0,08 euro už akciją dividendus pabrango 2,56 proc. (iki 1,20 euro už akciją). Didesniu kainos kilimu išsiskyrė tik „Panevėžio statybos trestas“ (+4,19 proc.) ir „Klaipėdos nafta“ (+3,63 procento).

„Klaipėdos naftos“ akcijų brangimą, kaip ir „Telia Lietuva“ atveju, paskatino žinia apie siūlomus išmokėti dividendus. Balandžio 26 d. vyksiančiame susirinkime akcininkams bus siūloma pritarti 0,03 euro už akciją dividendams. Tokiu atveju dividendai sudarytų 7 proc. nuo vakar dienos uždarymo kainos.

„Apranga“ (+0,29 proc.) pranešė, kad balandžio 4 d. Rygoje bus atidaryta vienuolika naujų parduotuvių, kurių bendras prekybos plotas sudarys daugiau nei 8,5 tūkst. kv. metrų. Po atsinaujinimo parduotuvių plotas Rygoje, palyginti su 2018 m. balandžio mėn., padidės 23 procentais.

Atnaujinus prekybą „Olainfarm“ akcijomis, jų kaina smuktelėjo 1,68 proc. (iki 6,44 euro už akciją). Bendrovė paskelbė kad naujai išrinkta Stebėtojų taryba pakeitė bendrovės valdybos sudėtį ir išrinko jos pirmininką. Pasibaigus prekybai apie siūlomus išmokėti dividendus paskelbė ir „Utenos trikotažas“ (0,10 euro už akciją, 10 proc. dividendinis pajamingumas) ir „Grigeo“ (atitinkamai 0,06 euro ir 4 procentai).