Jų duomenimis, pasiūlymas sumažinti muitus nuo dabartinių 40 proc. iki 15 proc. jau buvo pateiktas vyriausybei ir artimiausiomis dienomis bus apsvarstytas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas kiek anksčiau pareiškė, jog Kinija sutiko tai padaryti po jo derybų su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu Didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausiojo lygio susitikime Buenos Airėse.

Tuo tarpu šaltiniai pabrėžia, jog sprendimas sumažinti muitus dar nepriimtas.

Jų teigimu, antradienį už prekybą atsakingų JAV ir Kinijos institucijų atstovai surengė derybas telefonu, o tai reiškia, kad šalys tęsia dialogą prekybos klausimais, nepaisydamos skandalo, kuris kilo pasklidus žiniai apie tai, kad JAV prašymu Kanadoje buvo suimta Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ finansų direktorė.

Iš JAV importuojamiems automobiliams taikomus muitus Kinija iki 40 proc. padidino šių metų liepą, po to, kai Jungtinės Valstijos nustatė importo muitus tam tikroms kiniškoms prekėms.

Pekinas iki šiol nepatvirtino D. Trumpo pareiškimo, jog Kinija yra pasirengusi sumažinti muitus iš JAV įvežamiems automobiliams.

Naujausiais Kinijos keleivinių automobilių asociacijos (CPCA) duomenimis, automobilių pardavimai Kinijoje lapkritį smuko šeštą mėnesį iš eilės.

Praėjusį mėnesį šalyje buvo parduota 2,02 mln. automobilių – 18 proc. mažiau negu tuo pat mėnesiu pernai.

O Kinijos automobilių gamintojų asociacijos duomenys rodo, kad transporto priemonių pardavimai šalyje lapkritį sumažėjo 16,1 proc. iki 2,17 mln. vienetų. Sausio–lapkričio mėnesiais transporto priemonių pardavimai, į kuriuos įtraukiami keleiviniai automobiliai, sunkvežimiai ir autobusai, smuko 2,8 proc. iki 21,5 mln. vienetų.

JAV automobilių ir lengvųjų sunkvežimių eksportas į Kiniją 2017 metais sudarė 9,5 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)