Prekybos ministerija tai pareiškė praėjus kelioms dienoms po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Kinijos lyderis Xi Jinpingas sutarė derybininkams pavesti per 90 dienų rasti prekybos ginčo sprendimą.

Tačiau apie derybų klausimus išsamiau viešai nekalbama ir tai kelia nerimą akcijų rinkoms.

„Kinija nedelsdama įgyvendins susitarimus, kuriuos abi šalys jau pasiekė dėl žemės ūkio produktų, energijos išteklių, automobilių ir kitų konkrečių prekių“, – per spaudos konferenciją pareiškė prekybos ministerijos atstovas spaudai Gao Fengas.

Dvi šalys taip pat svarstys intelektinės nuosavybės apsaugos, bendradarbiavimo technologijų srityje, prieigos prie rinkos ir „sąžiningos prekybos“ klausimus ir „stengsis siekti sutarimo“, pridūrė jis.

Tačiau išsamesnės informacijos apie tai, kokių veiksmų imsis Kinija, atstovas nepateikė.

Baltieji rūmai yra sakę, jog Kinija sutiko įsigyti „labai didelį“ žemės ūkio, energetikos, pramonės ir kitų prekių kiekį, kad sumažintų didžiulį JAV prekybos su Kinija deficitą.

Pasak Vašingtono, šalys taip pat derėsis dėl „struktūrinių pokyčių“, susijusių su technologijų perdavimu, intelektinės nuosavybės apsauga ir kibernetinėmis vagystėmis.

Savo ruožtu Kinija pareiškė, jog importuos daugiau JAV produktų, kad sumažintų savo prekybos su JAV perteklių, tačiau nenurodė jokių sumų JAV doleriais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)