„S&P 500“ indeksas priartėjo prie savo 200 dienų vidurkio – šį techninį indikatorių seka nemaža dalis rinkos dalyvių. JAV-Kinijos prekybinio konflikto, kylančių palūkanų normų ir Italijos skolos krizės kombinacija verčia investuotojus iš naujo įvertinti riziką.

JAV doleris euro atžvilgiu brango trečią prekybos sesiją iš eilės (+0,42 proc., iki 1,147 dolerio už eurą).

Skirtumas tarp Italijos ir Vokietijos 10-ies m. obligacijų pasiekė aukščiausią lygį nuo 2013 m. (3,27 procentinio punkto) po to, kai Europos Komisija paprašė Italijos vyriausybės paaiškinimų dėl biudžeto projekte numatyto išlaidų didinimo ir pavadino nuokrypius nuo ES nustatytų reikalavimų „beprecedenčiais“. Spėjama, kad Europos Komisija kitą savaitę gali atmesti dabartinį biudžeto projektą ir paprašyti Italiją jį pakoreguoti.

Šiandien laukiama investuotojų reakcijos į „Telia Lietuva“ rezultatus. Didžiausią apyvartą vakar pasiekė prekyba „Tallinna Sadam“ akcijomis – jų perleista už 289,4 tūkst. eurų, kaina pakilo 1,89 proc. (iki 2,155 euro už akciją).

Daugiausiai sandorių (87) sudaryta Šiaulių banko akcijomis (-0,22 proc., iki 0,454 euro už akciją). Drabužių gamintojos „Baltika“ akcijų kaina nusirito net 9,41 proc. (apyvarta 100,8 tūkst. eurų). Bendrovė paskelbė, kad jos pajamos trečiąjį š. m. ketvirtį, palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo nuo 12 iki 11 mln. eurų, o grynais nuostolis išaugo nuo 0,47 iki 0,81 mln., eurų. Ne ką mažiau nukrito ir PRFoods (-7,81 proc.) akcijų kaina, nors jokių naujienų per biržą nebuvo išplatinta.

Latvių farmacininkė „Olainfarm“ pranešė, kad rugsėjo mėn. jos pajamos sumažėjo 1 proc., o bendras devynių mėn. augimas siekia 4 procentus. Bendrovės akcijų kaina nepakito. „Tallink Grupp“ paskelbė apie ketinimų protokolą, pasirašytą dėl naujo LNG varomo laivo, kuris kursuos Talino-Helsinkio maršrutu. Laivo kaina – 250 mln. eurų, jis turėtų būti pristatytas bendrovei 2021 metais. Laivu galės keliauti 2800 keleivių.

Investuotojų žinia apie didėsiančias investicijas nesužavėjo – „Tallink Grupp“ akcijų kaina sumažėjo 0,48 proc., iki 1,035 euro už akciją. Šįryt trečiojo ketvirčio rezultatus paskelbė „Telia Lietuva“ – bendrovės pajamos padidėjo 6,7 proc. (iki 96,4 mln. eurų), o pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją, atmetus vienkartinius elementus, išaugo 3,2 proc. (iki 33,9 mln. eurų).