Labiausiai penktadienį brango technologijų sektoriaus bendrovių akcijos (NASDAQ +2,29 proc.), kilo ir kiti indeksai („S&P 500“ +1,42 proc., „Dow Jones“ +1,15 procento).

Tiesa, korekcinės nuotaikos vis dar vyravo finansų sektoriuje – toliau pingant JAV vyriausybės obligacijoms, bankų akcijų kainos smuktelėjo iki žemiausio lygio nuo lapkričio. Investuotojus nudžiugino žinia, kad jau ateinantį mėnesį JAV ir Kinija susitiks deryboms dėl prekybinių nesutarimų, be to, JAV iždo departamento vadovui S. Mnuchin jo vadovaujami pareigūnai pateikė išvadą, kad Kinija nemanipuliuoja savo valiuta.

Jei S. Mnuchin sutiktų su šia išvada, tikimybė rasti kompromisą su Kinija dėl prekybos padidėtų. Investuotojų nuotaiką baigiantis savaitei pakėlė ir gerokai lūkesčius pranokę Kinijos prekybos duomenys – rugsėjį eksportas augo 17 proc. metiniu tempu, importas – 17,4 proc. (prognozuotas atitinkamai 9,2 proc. ir 15,2 proc. augimas).

Baltijos šalių biržų indeksai patraukė aukštyn (OMXV +1,05 proc., OMXT +0,82 proc., OMXR +2,16 procento). Aktyviausiai prekiauta „Tallinna Sadam“ (+0,73 proc.) ir Šiaulių banko (+2,92 proc.) akcijomis – jomis sudaryti atitinkamai 131 ir 128 sandoriai.

Ketvirtadienį trečiojo ketvirčio rezultatus paskelbusios estų mažmenininkės „Tallinna Kaubamaja Grupp“ akcijos pabrango 2,28 proc., iki 8,96 euro už akciją. Šiandien rugsėjo mėn. pardavimų duomenis skelbs kelionių organizatorius „Novaturas“.