JAV akcijų biržos vakar dėl šventės buvo uždarytos. Svarbių naujienų nebuvo skelbta. Šiandienos priešprekybinė sesija kol kas nėra pernelyg aktyvi, tačiau akcijos yra labiau linkusios pigti. 17 val. Lietuvos laiku galėsime įvertinti skelbiamą ISM rugpjūčio mėnesio ne gamybos sektoriaus indeksą. Praėjusio ketvirčio rezultatus skelbs Workday, HealthEquity.

Rytoj turėtų ir vėl būti atnaujintos derybos tarp Kanados ir JAV. D. Trumpas kiek anksčiau pranešė, jog tikrai nėra būtinybės įtraukti Kanadą į atnaujintą NAFTA sutartį, kuri galėtų būti sudaryta tik su Meksika. Tai Kanadai neabejotinai būtų didelis smūgis prekybos su JAV prasme. Tiesa, Kanados ministras J. Trudeau yra pasiruošęs nenusileisti JAV prezidentui.

Rytoj Kanados centrinis bankas spręs dėl palūkanų didinimo. Jos šiuo metu siekia 1,5 proc. Prognozuojama, kad palūkanos nebus keliamos.

Azijos indeksai šiandien nerodė bendros krypties. Japonijoje akcijos labai nežymiai pigo, tuo tarpu Kinijoje vyravo geresnės nuotaikos. Honkongo ir Šanchajaus indeksai fiksavo apie 1 proc. siekiančius prieaugius. Australijos centrinis bankas, kaip ir tikėtasi, nepadidino palūkanų. Jos išliko tame pačiame 1,5 proc. lygyje. Pagrindinis šalies indeksas krito 0,3 proc.

Australijos dolerio kursas kol kas pinga. Turkijos centrinis bankas pažadėjo imtis veiksmų po to, kai infliacijos augimas šalyje pasiekė didžiausią tempą per 15 metų. Tikimasi, kad jau kitą savaitę bus pakeltos palūkanos. Rugpjūčio mėnesį metinis šalies vartotojų kainų indekso augimas siekė 17,9 proc. Labiausiai didėjo transporto ir energetikos produktų kainos, kurias paveikė stipriai kritęs Turkijos liros kursas. Šiuo metu bazinė palūkanų norma Turkijoje siekia 17,75 proc.

Europos investuotojų nuotaikos šiandien yra permainingos. Vienintelėje Italijoje akcijos nežymiai brangsta. Tuo tarpu Vokietijoje ir Prancūzijoje kol kas yra jaučiamas stiprokas nuosmukis. Nuvylė pasirodęs Jungtinės Karalystės gamybos sektoriaus indeksas. Šis rodiklis vis dar rodo plėtrą, tiesa, mažesnę nei prognozavo ekonomistai.

Pasyviausia plėtra buvo fiksuota tarp gyvenamųjų namų statybos sektoriaus, kuris augo lėčiausiu tempu nuo kovo mėnesio. Geriausiai atrodė komercinis NT sektorius. Pasak indeksą sudarant apklausoje dalyvavusių apklaustųjų, gyvybės trūksta ir tarp naujai vystomų infrastruktūros projektų.

Stiprokai pabrango Prancūzijos draudimo bendrovės Scor (SCR) akcijos. Pasirodė pranešimai, kad kita šalies draudimo kompanija Covea pasiūlė už vieną Scor akciją 43 Eur. Tiesa, pasiūlymas buvo atmestas. Nors ir atmetusi pasiūlymą, Scor teigė, jog yra susidomėjusi tolimesniu artimu abiejų kompanijų bendradarbiavimu.

Šiandien stipriai pinga reklamos bendrovės WPP akcijos. Bendrovė, vakar paskelbusi apie naują vadovą, šiandien pranešė ir rezultatus. Per pirmą šių metų pusmetį buvo uždirbta 864,5 mln. GBP ikimokestinio pelno, t. y. 8,6 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais. Tiesa, pajamos krito 2,1 proc. ir siekė 7,49 mlrd. GBP. Investuotojus labiausiai nuvylė bendrų šių metų rezultatų prognozės, kurios buvo sumažintos. Naujasis bendrovės vadovas M. Readas dėmesį atkreipė į blogesnius rezultatus Š. Amerikos rinkose.

Nafta šiandien stiprokai brangsta. Pasirodė pranešimai, kad keliose Meksikos įlankoje esančiose platformose įvyko evakuacija. Vietovėje prognozuojama stipri audra ir uraganas. Tai turės įtakos ir naftos tiekimui.

Rusijos naftos gamybos apimtys rugpjūčio mėnesį ir toliau laikėsi netoli visų laikų aukštumų. Per praėjusį mėnesį vidutiniškai buvo išgauta 11,21 mln. barelių žaliavos per dieną.

Dolerio kursas šiandien kyla į viršų ir spaudžia žemyn daugelio žaliavų kainas. DXY indeksas laikosi gerokai aukščiau 95 punktų ribos. Stipriai pinga metalai. Paladžio, vario ir sidabro kainos šiandien krenta po daugiau nei 2 proc. Žemyn čiuožia ir kavos pupelių ateities sandoriai. Gruodžio mėnesio kavos pupelių kaina artėja prie 1 USD už svarą (apie 0,45 kg) ribos. Tokių žemų kavos kainų nebuvo matyti per pastaruosius dešimt metų.

Šiandien JAV skelbs ISM gamybos sektoriaus rodiklį. Rytoj galėsime įvertinti JK paslaugų sektoriaus indeksą, o Kanados centrinis bankas spręs dėl palūkanų kėlimo. Ketvirtadienį JAV pasirodys vienas iš darbo rinkos rodiklių, ISM ne gamybos sektoriaus indeksas ir naftos atsargos. Galiausiai savaitės pabaigoje bus viešinami svarbūs JAV darbo rinkos rodikliai.

Šis rinkodaros pranešimas parengtas, remiantis marketwatch.com, reuters.com, finance.yahoo.com, bloomberg.com, investing.com, forexfactory.com, investopedia.com, cnn.com, forbes.com pateikta informacija. MC neatliko informacijos patikrinimo, todėl negarantuoja jos teisingumo, išsamumo ir pan. Tai nėra asmeninio pobūdžio investavimo rekomendacija, nes rinkodaros pranešimas parengtas, nevertinant konkretaus asmens investavimo tikslų, rizikos tolerancijos, finansinės būklės ir pan. Informacija atspindi MC nuomonę jos pateikimo momentu ir gali bet kada pasikeisti. MC neįsipareigoja atnaujinti rinkodaros pranešime pateiktos informacijos. Rekomenduojame prieš pasinaudojant rinkodaros pranešime pateikta informacija pasitarti su nepriklausomais finansiniais patarėjais. Ši informacija yra skirta potencialiems investuotojams, kuriems priimtina aukšta rizika, jie gali prarasti 100 proc. investuoto kapitalo ir tai neturės reikšmingos įtakos investuotojo (jo šeimos) įprastam gyvenimui. Investuotojui, siekiančiam aukštesnės grąžos, turi būti priimtinas aukštas finansinės priemonės kainos svyravimas. Ši informacija neskirta asmenims, kurie siekia investuotos sumos apsaugos, garantuotos ir/ar aiškiai numatomos investicijų grąžos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją