Platinimo metu buvo siūloma 40 mln. vienetų bendrovės naujai išleidžiamų akcijų ir 40 mln. vienetų esamų akcijų, kurias pardavė pagrindinė bendrovės akcininkė „Baltic Champs Group“.

„Sėkmingas visų siūlytų akcijų išplatinimas rodo, kad investuotojai tiki AUGA švaraus maisto, gaminamo aplinką tausojančiu būdu, verslo modeliu, planuojamais bendrovės plėtros projektais bei vadovybe“, - pranešime sako „AUGA group“ valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.

Pritrauktas lėšas bendrovė planuoja investuoti į projektus, kurie padidintų sinergiją tarp skirtingų šiuo metu bendrovės grupės įmonių vykdomų ūkininkavimo šakų, skatintų paukštininkystės ir gyvulininkystės fermų bei pašarų gamybos pajėgumų plėtrą.

Vienu stambiausių investuotojų į naujai išleidžiamas įmonės akcijas tapo Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (EBRD). Bankas įsigijo bendrovės akcijų už maždaug 9 mln. eurų. Teigiama, kad EBRD itin didelį dėmesį skiria bendrovėms ir projektams, kurie yra orientuoti į energijos tausojimą, tvarų žemės naudojimą, gamtos išteklių išsaugojimą, taršos mažinimą.

Nurodoma, kad sėkmingu akcijų išplatinimu bendrovė ne tik pritraukė kapitalo verslo plėtrai, bet ir ženkliai padidino laisvai prekiaujamų akcijų kiekį ir taip sudarė galimybes akcijų likvidumo padidėjimui bei patrauklesnes sąlygas investuoti smulkiesiems bei instituciniams investuotojams.

Bendrovės finansiniu patarėju vykdant akcijų platinimo procesą buvo Estijoje registruotas bankas AS LHV Pank, o teisiniais patarėjais - TGS Baltic.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją