Agentūros „Bloomberg News“ penktadienio prekybos duomenys rodo, kad Kinijos akcijų birža antros vertingiausios titulo neteko pirmą kartą nuo 2014 metų. Pasak „Bloomberg“, bendra Tokijuje listinguotų įmonių akcijų vertė siekia 6,17 trln. JAV dolerių, o Šanchajuje – 6,09 trln. JAV dolerių.

Nors prekybos karo baimė šiemet daugiau ar mažiau paveikė kone visas didžiausias pasaulio akcijų biržas, Kinijos akcijų nuostoliai išsiskiria kaip vieni didžiausių – Šanchajaus akcijų indeksas nuo sausio pradžios sumenko daugiau nei 16 procentų.

Spaudimas dar labiau paaštrėjo šią savaitę, kuomet Baltieji rūmai paskelbė svarstantys galimybė pritaikyti ne 10 proc., kaip žadėta iš pradžių, o 25 proc. muito tarifą iš Kinijos importuojamoms prekėms, kurių bendra vertė sudaro 200 mlrd. JAV dolerių.

Vašingtonas jau spėjo tarifais apmokestinti 34 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškų prekių ir artimiausiu metu žada tą patį padaryti su dar 16 mlrd. JAV dolerių importo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)