Per antrąją liudijimo Kongrese dieną trečiadienį Federalinio rezervo sistemos (FSR) pirmininkas Jerome'as Powellas tvirtino, kad JAV ekonomika yra geroje būklėje, bet perspėjo, jog besivystantis prekybos konfliktas tarp Vašingtono ir jo prekybos partnerių daro neigiamą įtaką amerikiečių įmonėms.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pritaikė aukštus muito tarifus iš Kinijos importuojamoms prekėms, kurių vertė viršija 30 mlrd. JAV dolerių bei grasino apmokestinti dar gerokai didesnę dalį importo. Be to, D. Trumpas apmuitino iš Europos Sąjungos (ES) ir kitų sąjungininkių importuojamą plieną ir aliuminį.

J. Powellas teigė, kad JAV verslams jau pakenkė abipusiai tarifai įvairiems produktams. Jis taip pat pabrėžė, kad esmė yra ta, jog „labiau protekcionistinė ekonomika yra mažiau konkurencinga ir mažiau produktyvi“.

Nepaisant nerimo dėl prekybos karo, bendras J. Powello ekonomikos vertinimas buvo geras bei ketvirtadienio rytą padėjo augti Azijos rinkoms.

Honkongo, Tokijo ir Sidnėjaus akcijų indeksai ūgtelėjo po 0,3 proc. Singapūro indeksas šoktelėjo 1 proc., Šanchajus pasistiebė 0,1 proc., bet Manilos akcijų indeksas sumenko 0,6 procento.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją