Interviu leidiniui „Financial Times“ A. Nasseras teigė, kad didžiosios energetikos įmonės šiuo metu yra susikoncentravusios į skalūninę naftą ir kitas galimybes, skirtas padidinti gavybą trumpuoju laikotarpiu, užuot investavusios į didelius ilgalaikius projektus.

Jis tiki, kad investicijų į trumpalaikį gavybos ciklą nepakaks, jog šios investicijos ateityje patenkintų augančią naftos paklausą.

„Tokie projektai kaip skalūninė nafta iki 2040 neturėtų ženkliai sumažinti pasaulinės naftos paklausos“, – mano A. Nasseras.

Aramco
Tokios naftos bendrovės kaip „ExxonMobil“, „Chevron“ ar „Royal Dutch Shell“ smarkiai investuoja į JAV skalūninės naftos pramonę, kur investicijos generuoja pajamas daug greičiau, nei įprastuose naftos gavybos projektuose.

Tačiau A. Nasseras pastebi, kad pasaulinė rinka toliau bus priklausoma nuo tradicinės naftos gavybos.

Tarptautinė energetikos agentūra (TEA) prognozuoja, kad nepakankamos investicijos į naujus didelius naftos gavybos projektus kito dešimtmečio pradžioje prives prie trūkumo pasaulinėje naftos rinkoje, daugmaž tuo metu, kai sustos investicijos į skalūninės naftos projektus Jungtinėse Valstijose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)