Lietuvos bankas patvirtino įmonės akcijų viešo siūlymo prospektą, pranešė „Auga group“.

Bendrovė išleis iki 40 mln. vienetų naujų paprastųjų vardinių akcijų, kurios bus įtrauktos į prekybą „Nasdaq“ Vilniaus ir Varšuvos vertybinių popierių biržose.

Pagrindinė „Auga group“ akcininkė K. Juščiaus kontroliuojama „Baltic Champs Group“ ketina parduoti iki 20 mln. vienetų akcijų, tačiau liepos 16 dieną akcininkai gali padidint šį skaičių.

Akcijų siūlymą sudaro viešas siūlymas mažmeniniams investuotojams Lietuvoje, neviešas siūlymas instituciniams arba kvalifikuotiems investuotojams ir neviešas siūlymas atskirai parinktiems neinstituciniams ir nekvalifikuotiems investuotojams kitose šalyse.

Akcijos siūlomos po 45–50 centų už akciją, galutinė kaina bus nustatyta po paraiškų laikotarpio pabaigos, apie liepos 23 dieną. Siūlymo galutinė kaina bus ta pati visoms siūlomoms akcijoms ir visiems investuotojams.

„Auga group- teigimu, akcijų siūlymu siekiama pritraukti kapitalo verslo plėtrai, padidinti bendrovės akcijų likvidumą bei laisvai prekiaujamų akcijų kiekį, sudaryti patrauklesnes sąlygas investuoti smulkiesiems bei instituciniams investuotojams.

AUGA Group
Naujai pritrauktas kapitalas bus naudojamas investicijoms į įsigytas žemės ūkio bendroves, paukštininkystės ir gyvulininkystės fermų plėtrai, biodujų gamybos ir pritaikymo žemės ūkio technikai projektams.

Prospekte taip pat pranešama, kad „Auga group“ galutinai užbaigė ginčą su Lietuvos banku dėl antrinės įmonės „eTime invest“ akcijų vertės. Lietuvos bankas „Auga group“ ir jos vadovui taip pat yra skyręs apie 17 tūkst. eurų baudų už tai, kad įmonė laiku iš naujo neįvertino „eTime invest“ akcijų vertės.

Bendrovė finansiniu patarėju akcijų platinimui yra pasirinkusi Estijoje registruotą banką „LHV Pank“.

Šiuo metu 88,13 proc. „Auga group“ akcijų priklauso K. Juščiaus valdomai „Baltic Champs“, dar 5,83 proc. – „Multi Asset Selection Fund“.

„Auga Group“ akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše ir Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)