Daugiausia technologijų įmonių savo sąraše turintis „Nasdaq Composite“ indeksas pirmadienio prekybą akcijomis baigė daugiau nei 2 proc. smukimu, tuo tarpu „Dow Jones Industrial Average“ ir „S&P 500“ indeksai prarado per 1,3 proc. vertės.

JAV pasirengusios paskelbti naujas taisykles, kuriomis būtų apribojamos Kinijos investicijos į svarbias Jungtinių Valstijų technologijas.

JAV administracija įsitraukė į „prekybos konfrontaciją“ su Pekinu.

„Intel“, kuriai pernai teko beveik ketvirtadalis pardavimų Kinijos rinkoje, nukentėjo labiausiai - jos akcijų kaina smuko daugiau nei 3 procentais.

„Apple“, kuri taip pat glaudžiai susijusi su Kinija savo prekyba ir dideliais pardavimais, neteko apie 1,5 proc. akcijų vertės.

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas suskubo pareikšti, kad šie apribojimai skirti ne konkrečiai Kinijai, jie taikomi „visoms šalims, bandančioms pavogti mūsų technologijas“.

JAV motociklų gamintojos „Harley Davidson“ akcijų vertė smuko beveik 6 proc. po to, kai įmonė pažadėjo dėl atsakomųjų ES muitų amerikietiškoms prekėms perkelti dalį savo gamybos iš JAV. Taip norima išvengti kainų padidėjimo klientams Europoje, pirmadienį pranešė įmonė. „Harley-Davidson“ yra pirmoji JAV įmonė, pateikusi detalų vertinimą dėl šio prekybos konflikto padarinių. Jei didesnės išlaidos su išaugusiomis kainomis bus perkeltos pirkėjui, tai „iš karto ir ilgam“ padarys žalą verslui regione, taip savo žingsnį argumentavo „Harley-Davidson“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)