Japonijos „Nikkei 225“ nuo sesijos pradžios smuko 1,6 proc., Honkongo „Hang Seng“ – taip pat 1,6 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ – 1,4 proc., Pietų Korėjos „Kospi“ – 2,2 proc., o Australijos S&P/ASX 200 – 0,6 procento.

Antrą prekybos sesiją iš eilės kyla jenos kursas JAV dolerio atžvilgiu, nes dėl padėties Europoje didėja saugesniu laikomo turto, prie kurio priskiriama ir Japonijos valiuta, paklausa.

Italijai gresia pirmalaikiai rinkimai – jau antrieji šiais metais.

Italijos prezidentas Sergio Mattarella (Serdžas Matarela) ekonomistui ir buvusiam Tarptautinio valiutos fondo (TVF) atstovui Carlo Cottarelli (Karlui Kotareliui) pirmadienį pavedė suformuoti laikinąją vyriausybę.

Padėtis šalyje yra įtempta ir ekspertai nuogąstauja, kad per eilinius rinkimus Italijoje populistai euroskeptikai surinks dar daugiau balsų ir sieks, kad šalis pasitrauktų iš euro zonos.

Trečiadienį pinga į eksportą orientuotų Azijos įmonių akcijos.

Pavyzdžiui, „Honda“ akcijų kursas smuko 3,3 proc., „Sony“ – 1 proc., „Panasonic“ – 1,3 proc., „Samsung Electronics“ – 2,6 proc., o „Taiwan Semiconductor Manufacturing“ – 1,6 procento.

Mažėjant vyriausybių obligacijų pajamingumui, pinga Japonijos draudikų akcijos. Pavyzdžiui, „Dai-ichi Life Holdings“ kapitalizacija sumažėjo 2,7 proc., o „T&D Holdings“ – 2,6 procento.

Trečiadienį paskelbti statistiniai duomenys parodė, kad kovą smukusi mažmeninės prekybos apyvarta Japonijoje balandį padidėjo.

Japonijos ekonomikos, prekybos ir pramonės ministerija pranešė, kad mažmeninės prekybos apyvarta balandį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, padidėjo 1,4 proc. ir prieaugis buvo kur kas didesnis negu analitikų prognozuoti vidutiniškai 0,5 procento.

Palyginti su 2017 metų balandžio mėnesiu, mažmenininkų apyvarta išaugo 1,6 proc. ir prieaugis taip pat buvo didesnis negu analitikų prognozuotas vidutiniškai 1 proc. pakilimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją