Kaip teigiama pranešime, „Inbank“ 100 proc. bendrovės „Mokilizingas“ akcijų įsigijo iš ankstesnių valdytojų „LHV Group”, valdžiusių 50 proc. plius vieną „Mokilizingas” akciją ir bendrovės „Inovatyvūs prekybos sprendimai“, priklausančios bendrovei „Kesko Senukai“, jos prezidentui Artūrui Rakauskui ir investicinei grupei „Žabolis ir partneriai“.

Pasak „Inbank“ stebėtojų tarybos pirmininko Prito Poldojos, „Mokilizingo“ įsigijimas yra vienas iš žingsnių, įgyvendinant banko tarptautinės plėtros strategiją. Įgyvendinus sandorį „Inbank“ tampa dar labiau tarptautiniu banku, nes daugiau kaip pusė paskolų portfelio bus sukaupta už Estijos ribų.

„Mokilizingas“ yra puikiai valdoma įmonė, turinti didelį augimo potencialą, derantį su „Inbank“ verslo strategija. Mes tęsime dabartinę „Mokilizingas“ strategiją ir investuosime į išperkamosios nuomos ir paskolų portfelio augimą. Tikimės, kad „Inbank“ ir „Mokilizingas“ patirtis Baltijos šalių rinkoje ir inovatyvūs sprendimai duos teigiamą sinergiją“, - sako P. Poldoja.

Pasak „Mokilizingo“ direktoriaus Beno Pavlausko, bendrovė išlaikys visus savo įsipareigojimus partneriams ir klientams. Tuo tarpu LHV bankas iki 2019 metų pabaigos užtikrins „Mokilizingo“ kreditinių kortelių veikimą dabartinėmis sąlygomis.

ELTA primena, kad gegužės 16 dieną Lietuvos bankas leido „Inbank“ už 15 mln. eurų įsigyti Lietuvos lizingo „Mokilizingą“.

Išperkamosios nuomos produktus tiekiantis „Mokilizingas“ valdo 40 proc. Lietuvos rinkos. Bendrovė turi daugiau kaip 2 tūkst. partnerių, apie 250 tūkst. klientų ir daugiau kaip 100 tūkst. galiojančių sutarčių. „Mokilizingas“ taip pat teikia paslaugas strateginiams partneriams Latvijoje.

Praėjusiais metais „Mokilizingas“ uždirbo 1,927 mln. eurų grynojo pelno, palyginti su 1,854 mln. eurų 2016 metais. 2017 m. pabaigoje „Mokilizingo“ paskolų portfelis siekė 49 mln. eurų ir buvo 13 mln. didesnis nei prieš metus. „Mokilizingo“ kapitalo grąža siekė 24,8 proc.

Estijos, Latvijos ir Lenkijos rinkose veikiantis „Inbank“ pernai uždirbo 7,5 mln. eurų pelno - daugiau kaip triskart daugiau nei 2016 m. Per praėjusius metus banko paskolų portfelis išaugo 43,3 proc., iki 92,9 mln. eurų, indėlių portfelis - 47,2 proc., iki 95,1 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją