„Prekyba „Žemaitijos pieno“ akcijomis sustabdyta, nes nebuvo atskleista visa svarbi informacija apie planuojamą bendrovės akcijų perleidimo sandorį, įskaitant jo kainą. Prekyba išliks sustabdyta, kol ši informacija nebus tinkamai atskleista“, – BNS sakė LB atstovas Giedrius Simonavičius.

„Žemaitijos pienas“ balandžio 30 dieną pranešė, kad bendrovės generalinio direktoriaus Roberto Pažemecko įmonė „Baltic Holding“ iš Investuotojų asociacijos ir su ja susijusių kitų smulkiųjų akcininkų įsigis 10,43 proc. „Žemaitijos pieno“ akcijų, suteikiančių 10,9 proc. balsų akcininkų susirinkime.

Sandorio, kurį planuojama sudaryti birželio mėnesį, kainos „Žemaitijos pienas“ nenurodė. Investuotojų asociacija savo pranešime nurodė, kad „Baltic Holding“ už akcijas sumokės didesnę kainą, nei jų uždarymo kaina Vilnius biržoje, tačiau tikslios kainos taip pat neatskleidė. „Žemaitijos pienas“ gegužės 2 dieną oficialiai taip pat patvirtinto, kad sandoryje akcijų kaina bus didesnė nei jų uždarymo kaina biržoje.

Turimas „Žemaitijos pieno“ akcijas parduos jungtinės veiklos sutarties pagrindu kartu veikiantys akcininkai – Investuotojų asociacija, bendrovės „Invalda INVL“ ir su ja susiję fondai, bendrovė „Orion Securities“ bei kiti prie Investuotojų asociacijos sutelktos grupės prisijungę smulkieji akcininkai. Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis sakė, kad su „Baltic Holding“ sutarta kaina yra sąžininga ir tenkina abi puses.

Kovo pradžioje po 28,97 proc. „Žemaitijos pieno“ balsų valdė Algirdas Pažemeckas ir Danutė Pažemeckienė, 6,51 proc. – Romusas Jarulaitis ir Regina Jarulaitienė, 6 proc. – bendrovė „Klaipėdos pienas“.

„Žemaitijos pieno“ akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše, paskutinė akcijų uždarymo kaina buvo 1,82 euro.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją