JAV darbo departamento duomenys rodo, kad mėnesinė infliacija, neįskaitant maisto produktų ir energijos išteklių kainų, siekė 0,2 proc., kaip ir tikėjosi „Reuters“ apklausti analitikai.

Per metus bazinis indeksas išaugo 1,7 proc., tuo tarpu analitikai prognozavo 1,6 proc. prieaugį.

Tikimybė, kad FED gruodį padidins palūkanų normą, viršijo 50 proc., kai tuo tarpu iki statistikos ši tikimybė sudarė 41,3 proc., rodo „FedWatch“ duomenys.

„Dow Jones Industrial Average“ ketvirtadienio prekybą akcijomis pradėjo 0,4 proc. augimu ir 17.27 val. Lietuvos laiku siekė 22166,98 punkto, „S&P“ indeksas sumažėjo 0,11 proc. iki 2495,55 punkto, o „Nasdaq“ smuko 0,4 proc. iki 6437 punktų.

Šeši iš 11 pagrindinių „S&P“ sektorių smuko, didžiausias nuosmukis fiksuotas technologijų sektoriuje, kuris smuko 0,19 proc. Didžiausią neigiamą poveikį „S&P“ ir „Nasdaq“ indeksams turėjo 0,7 proc. atpigusios „Facebook“ akcijos.

Energetikos bendrovių akcijos pabrango 0,6 proc., nes WTI naftos kaina pasiekė 50 dolerių už barelį, sureagavusi į Tarptautinės energetikos agentūros (IEA) prognozuojamą pasaulinės paklausos sustiprėjimą.

„Apple“ akcijų vertė krito 0,41 proc., nes rinkose neslūgsta susirūpinimas dėl naujojo išmaniojo telefono „iPhone X“ kainos ir vėlesnio, nei tikėtasi, jo pasirodymo prekyboje.

„United Natural Foods“ akcijos pabrango 9,5 proc. po bendrovės pranešimų apie didesnį nei prognozuota pelną ir optimistinės prognozės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją