Statistika rodo, kad pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, darbdavių paraiškų rasti užsieniečių kandidatų skaičius krito 46 proc., Antrąjį ketvirtį sumažėjimas siekė 37 proc.

Tokius duomenis skelbia personalo aukštųjų technologijų srityje atrankos kompanija „Hired“, surinkusi daugiau nei 10 tūkst. kompanijų duomenis.

Taip pat pastebima, kad užsieniečiai vis vangiau atsiliepia į amerikiečių kompanijų kvietimus jose dirbti.

„Hired“ vykdomasis direktorius Mehulas Patelis mano, kad darbdaviai šiuo metu yra tokioje „kabančioje padėtyje“ ir baiminasi, kad D. Trumpas sumažins į šalį galėsiančių atvykti imigrantų skaičių. Tai dar labiau padidins jau dabar esantį talentų stygių technologijų srityje.

„Neapibrėžtumas priveda prie tam tikro paralyžiaus“, – sakė jis.

Tuo tarpu ir patys specialistai neskuba darbintis Silicio slėnyje, rodo „Hired“ duomenys. 300 darbuotojų apklausa parodė, kad po to, kai JAV prezidentu buvo išrinktas D. Trumpas, 40 proc. jų svarsto apie persikėlimą į kitą šalį. Ir beveik trečdalis galvoja apie Kanadą, po kurios seka Vokietija, Azijos valstybės ir Australija.

Beje, analogiška situacija stebima ir Jungtinėje Karalystėje. Čia po „Brexit“ britų kompanijų, siūlančių darbą užsieniečiams kandidatas, dalis sumažėjo beveik 30 proc.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)