Naujas tyrimas parodė – įsigyti „Birkin“ rankinę mažiau rizikinga, nei pirkti aukso ar akcijų, informuoja harpersbazaar.com.

Minėtą tyrimą atliko prabangių rankinių internetinė parduotuvė „Baghunter“. Ir vis tik stebėtina, kad „Hermes Birkin“ paklausa visame pasaulyje nė trupučio nemažėja.

Tyrėjai palygino, kaip per 35-erius metus kito „Standard & Poor‘s 500“ indekso, aukso ir „Birkin“ rankinių vertė.

Akcijų rinkoje grįžo 11,66 proc. nominalios vertės, realus pelnas – apie 8,65 proc. Aukso nominaliosios vertės kasmet grįždavo po 1,9 proc., realus pelnas – 1,5 proc. Šie duomenys paskaičiuoti, turint omenyje, kad per 35-erius metus nepirkote ir nepardavėte.

Per tą patį laikotarpį „Birkin“ rankinių vertė padidėjo 14,2 proc. Aukso ir akcijų vertė nepastovi, o „Birkin“ rankinių vertė per tą patį laikotarpį tik didėjo. Jų vertė ypač padidėjo 2001 m. – net 25 proc., paskui kasmet tik didėjo. Pernai aukcione „Birkin“ rankinę pardavė už rekordinę kainą – 223 000 dolerių.

Kodėl šios rankinės taip vertinamos? Todėl, kad sudaromas naujos „Birkin“ rankinės laukiančiųjų sąrašas, rankinės laukiama ne vienerius metus, tai kelia perpardavinėjimo bumą.

Rašoma, kad šias rankines taiso visą gyvenimą, o tai reiškia, kad galite perduoti ją vaikams ir anūkams ar parduoti interneto parduotuvėje „eBay“ už šešiaženklį skaičių.

„Yra skirtumas tarp to, kas prabangu, ir tarp to, kas superprabangu, – aiškino „Baghunter“ įkūrėja Evelyn Fox. – Ekonominių sunkumų laikotarpiu prabangių daiktų rinka nukenčia, o superprabangių daiktų rinka nepavaldi ekonomikos veiksniams, kurie turi įtakos kitoms industrijos, pvz., prekybai ar akcijų rinkoms.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)