Šiuo metu investuotojams nerimą kelia balsavimo dėl pakoreguoto teisės akto dėl sveikatos draudimo reformos JAV Senate atidėjimas. Investuotojai būgštauja, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija susiduria su kliūtimis realizuojant žadėtas priemones ūkio augimui skatinti, įskaitant mokesčių mažinimą ir išlaidų infrastruktūrai didinimą.

Trečiadienį investuotojai yra itin atsargūs ir baiminasi tolesnio aukštųjų technologijų kompanijų akcijų pigimo. „Apple“ akcijos nuo sesijos pradžios atpigo 0,2 proc., „Facebook“ – 0,1 proc., o „Amazon.com“ – 0,2 proc.

Trečiadienį paskelbti statistiniai duomenys parodė, kad atsargų lygis JAV didmenininkų sandėliuose gegužę, palyginti su balandžiu, ūgtelėjo 0,3 proc., o tai yra geriau, nei tikėjosi analitikai.

Tuo tarpu neužbaigtų būsto pardavimo antrinėje rinkoje sandorių skaičius JAV gegužę netikėtai sumažėjo jau trečią mėnesį iš eilės. Ekspertai sako, kad tai rodo, jog lėtėja rinkos augimo tempas.

Investuotojų dėmesys nukrypęs į antrąjį bankų testavimo nepalankiausiomis sąlygomis raundą, kurio rezultatai lems, ar Federalinio rezervo sistema patvirtins bankų planus išmokėti dividendus ir išpirkti akcijų.

Visi stambūs JAV bankai įvykdė kapitalo reikalavimus ir sėkmingai išlaikė pirmąjį testavimo raundą, kas rodo, kad tikėtina, jog bankai planai pamaloninti akcininkus bus patvirtinti.

„JPMorgan Chase & Co.“ akcijos pabrango 1,4 proc., „Goldman Sachs“ –0,7 proc., o „Morgan Stanley“ – 0,6 proc.

Be to, investuotojai vertina situaciją euro zonoje. Euro kursas trečiadienį staigiai apsisuko ir smuko žemyn ne tik eliminuodamas visą prieaugį, bet dar ir atpigdamas, nes, remiantis „Bloomberg“ duomenimis, Europos Centrinio Banko (ECB) vadovai mano, jo rinka neteisingai suprato ECB vadovo Mario Draghi kalbą apie ūkio skatinimo programos ateitį.

„Bloomberg“ šaltiniai teigia, kad sakydamas kalbą M. Draghi norėjo išlaikyti pusiausvyrą ir tuo pačiu patvirtinti, kad euro zonos ekonomika yra stabili, bei pabrėžti, kad būtina ir toliau išlaikyti stimuliuojančią monetarinę politiką. M. Draghi antradieninę kalbą rinkos dalyviai palaikė signalu, kad ECB artimiausiu metu ketina griežtinti monetarinę politiką ir laipsniškai atsisakyti ūkio stimuliavimo priemonių.

Indeksas „Dow Jones Industrial Average“ nuo sesijos pradžios padidėjo 0,6 proc. iki 21426,8 punkto. Indeksas „Standard & Poor's 500“ išaugo 0,6 proc. iki 2432,6. O indeksas „Nasdaq Composite“ ūgtelėjo 0,3 proc. iki 6165,82 punkto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)