Nuo balandžio 3 dienos startuos pirminis viešas EWA akcijų siūlymas. Iki balandžio 28 d. investuotojai galės įsigyti naujai išleidžiamas bendrovės paprastąsias vardines 1 EUR nominalios vertės akcijas - iš viso 125 tūkst. vienetų. Vienos akcijos siūlymo kaina - 24 eurai.

Bendrovės išleidžiamų naujų akcijų emisijos dydis - 3 mln. eurų. Išleidus visas 125 tūkst. naujų EWA akcijų, jos sudarys 20 proc. padidinto bendrovės įstatinio kapitalo.

Po naujų akcijų išplatinamo ir įstatinio kapitalo padidinimo įregistravimo, visas EWA akcijas ketinama įtraukti į Nasdaq Baltijos alternatyviąją vertybinių popierių rinką „First North".

„Nuo pat bendrovės veiklos pradžios vadovaujamės šiuolaikiškais verslo valdymo principais ir siekiame tvaraus verslo augimo.

Tai mums leidžia plėstis, kurti naujas darbo vietas ir prisidėti prie Lietuvos žemės ūkio pažangos jau bene dešimt metų.

Žengdami dar vieną žingsnį - siūlydami viešai įsigyti bendrovės akcijų - įsipareigojame ne tik partneriams ir darbuotojams, bet ir investuotojams, su kuriais esame atviri dalintis savo verslo sėkme", - sako EWA generalinis direktorius Gediminas Kvietkauskas.

Pasak jo, sėkmingai įvykdžius viešą akcijų siūlymą ir išleidus naujas EWA akcijas, įsipareigojama akcininkams išmokėti tarpinius dividendus - 1,60 euro vienai akcijai.

Biržoje pritrauktą kapitalą bendrovė numačiusi skirti kapitalo struktūrai sustiprinti ir plėtrai - 2017-2018 metais ketinama atidaryti papildomas EWA techninės priežiūros ir prekybos atstovybes pagrindiniuose Lietuvos rajonuose. Pirmiausia plėtra numatyta Šiaulių rajone.

Vertybinių popierių biržos „Nasdaq Vilnius" prezidento Sauliaus Malinausko teigimu, labai sveikintina, kad kapitalą, reikalingą plėtrai ir augimui, įmonės pasirenka pritraukti viešoje vertybinių popierių rinkoje.

„Viešas akcijų siūlymas investuotojams - vienas iš patrauklių būdų pritraukti papildomą kapitalą, o listingavimas biržoje padeda didinti įmonių žinomumą, skaidrumą, jų vertybinių popierių likvidumą. Skatiname bendroves žengti į „First North" alternatyviąją rinką - tai žingsnis augančioms mažoms ir vidutinėms bendrovėms atkreipti investuotojų dėmesį ir pasinaudoti viešos kapitalo rinkos galimybėmis.

Džiaugiamės, kad jaunos kompanijos vis drąsiau svarsto apie augimą ir plėtrą, įsileidžiant investuotojus per viešą vertybinių popierių rinką", - sako S. Malinauskas.

EWA pirminį viešą akcijų siūlymą vykdo ir su platinimu susijusią informaciją investuotojams teikia FMĮ „Orion Securities". Numatyta, kad minimalus vieno investuotojo įgyjamų EWA naujų akcijų skaičius yra 50, o maksimalus - 41 666 vienetai.

Lietuviško kapitalo bendrovė EWA, įkurta 2006 m., šiandien yra viena didžiausių žemės ūkio technikos prekybos įmonių Lietuvoje.

Šio sektoriaus bendrovių TOP 5-uke savo pozicijas sėkmingai įtvirtinusi EWA atstovauja tokiems visame pasaulyje pripažintiems žemės ūkio technikos gamintojams kaip „Massey Ferguson", „Laverda", „Fella" ir kitiems. Bendrovės pajamos 2016 m. siekė 23 mln. eurų, bemaž du kartus daugiau nei 2015 m. Šiuo metu EWA aptarnauja daugiau kaip 6 tūkst. ūkininkų ir žemės ūkio įmonių visoje Lietuvoje. Bendrovėje dirba 52 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)