Arminta Saladžienė, šiuo metu einanti Nasdaq Baltijos rinkos vadovės pareigas, skiriama Nasdaq vertybinių popierių paslaugų vadove, rašoma išplatintame pranešime spaudai.

A. Saladžienė bus atsakinga už Švedijos investicinės bendrovės „Broker Services“ AB ir Islandijos bei Baltijos šalių vertybinių popierių biržų ir centrinių depozitoriumų bei po biržos prekybos teikiamas paslaugas Šiaurės ir Baltijos šalių klientams.

Be to, A. Saladžienei pasiūlyta tapti reguliuojamos Švedijos finansų įmonės “Broker Services” AB valdybos pirmininke (po priežiūros institucijos patvirtinimo). Ji ir toliau eis Baltijos šalių vertybinių popierių biržų ir centrinių vertybinių popierių depozitoriumų stebėtojų tarybų pirmininkės pareigas.

„Nauji reguliavimo reikalavimai ir sparti technologijų raida iš esmės keičia Europos vertybinių popierių paslaugų rinką. Džiaugiuosi galimybe gerokai prisidėti prie Nasdaq strateginių iniciatyvų ir paslaugų šiame versle plėtros“, – sako A. Saladžienė. - Po pastarųjų penkerių metų vadovavimo Nasdaq veiklai Baltijos šalyse ir Nasdaq technologijų ir verslo kompetencijų centro Vilniuje įkūrimo, kartu su talentingų profesionalų komanda toliau tobulinsime paslaugas Šiaurės Europos ir Baltijos rinkų klientams“.

Indarsas Aščuksas, Nasdaq Baltijos rinkos produktų plėtros vadovas ir Latvijos centrinio vertybinių popierių depozitoriumo valdybos pirmininkas, skiriamas nauju Nasdaq Baltijos rinkos vadovu.

I. Aščuksas per penkiolika metų sukaupė vertingos patirties, eidamas įvairias pareigas Baltijos rinkoje, Latvijos vertybinių popierių biržoje ir centriniame vertybinių popierių depozitoriume.

„Esu dėkingas už suteiktą pasitikėjimą ir atsakomybę”, - sako I. Aščuksas. “Mes tikime, kad išvystyta ir stipri kapitalo rinka yra vienas svarbiausių veiksnių, būtinų ekonomikos plėtrai. Būdami pagrindiniai šiuolaikinės ir kokybiškos kapitalo rinkos ekosistemos formuotojai negailėsime pastangų vertybinių popierių biržų bei depozitoriumų darbui gerinti listinguojamų ir potencialių biržų įmonių, investuotojų bei visų savo klientų naudai”.

Fredrikas Ekströmas skiriamas Nasdaq Šiaurės šalių skolos vertybinių popierių rinkos ir Nasdaq kliringo vadovu. F. Ekströmui taip pat pasiūlytos Nasdaq kliringo valdybos pirmininko pareigos (šioms pareigoms eiti laukiama priežiūros institucijų leidimo).

Johanas Rudenas, Nasdaq poprekybinių paslaugų ir Šiaurės Europos skolos vertybinių popierių rinkos vadovas, nusprendė ieškoti naujų iššūkių ir palieka Nasdaq.

Europos rinka yra ypatingai svarbi sėkmingai įgyvendinant Nasdaq tikslus ir auginant šio dinamiško regiono šalių ekonomikas”, - sako Johnas Shay, Nasdaq skolos vertybinių popierių ir prekių rinkų bei kliringo vadovas. – Skolos instrumentų rinkos ir poprekybinės vertybinių popierių paslaugos yra esminė mūsų paslaugų klientams dalis, kuri žymiai padidėja Nasdaq sparčiai žengiant į priekį.

Šiam svarbiam Nasdaq paslaugų segmentui ir toliau vadovaus stiprūs lyderiai – F. Ekströmas ir A. Saladžienė. Nuoširdžiai dėkoju Johanui Rudenui, kuris po 18 metų profesinės patirties OMX bei Nasdaq, nusprendė ieškoti naujų iššūkių bei galimybių. Linkiu jam didžiausios sėkmės“.

Minėti pokyčiai įsigalios iš karto.

Nasdaq (NASDAQ: NDAQ) – didžiausia vertybinių popierių prekybos technologijų, vertybinių popierių kotiravimo ir informacijos paslaugų tiekėja visuose šešiuose žemynuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)