„Tallinna Vesi“, didžiausia Estijos vandens infrastruktūros bendrovė, ketvirtą kartą iš eilės nugalėjo pagrindinėje nominacijoje „Geriausia ryšių su investuotojais bendrovė“.

Atsižvelgdamas į tai, kad pastaraisiais metais smarkiai augo Baltijos skolos vertybinių popierių rinka, „Baltijos rinkos apdovanojimų“ komitetas nusprendė išplėsti vertinamų bendrovių sąrašą ir įtraukti į jį obligacijų emitentus. Valstybės valdoma Latvijos energetikos bendrovė „Latvenergo“ tapo pirmąja nominacijos „Geriausia ryšių su investuotojais bendrovė tarp obligacijų emitentų“ nugalėtoja.

Adena Friedman, Nasdaq vadovė, pakvietė „Latvenergo“ į Niujorką simboliniu varpo dūžiu paskelbti Nasdaq prekybos sesijos pradžią.

Pirmą kartą apdovanojimų istorijoje dvi bendrovės – „Tallinna Vesi“ ir Latvijos laivybos įmonė „Latvijas kuģniecība“ - buvo vienodai įvertintos nominacijoje „Geriausia interaktyvių ryšių su investuotojais bendrovė“ ir abi įmonės buvo paskelbtos nugalėtojomis.

„Tallinna Vesi“ buvo geriausia nominacijoje „Geriausiai ataskaitas rengianti bendrovė“.

Klaipėdos nafta“, valstybės valdoma naftos produktų bei suskystintų gamtinių dujų terminalų operatorė, nugalėjo „Didžiausią pažangą per 3 metus pasiekusi bendrovė“ nominacijoje.

„Aprangą“ geriausiai įvertino profesionalai: ši bendrovė paskelbta „Geriausia ryšių su investuotojais bendrovė pagal rinkos profesionalus“.

Estijos bankas LHV Pank nugalėjo „Metų narys“ nominacijoje ir buvo įvertintas kaip aktyviausias ir vertybinių popierių rinkai labiausiai atsidavęs finansų tarpininkas. LHV Pank „Metų nariu“ tapo penktą kartą per „Baltijos rinkos apdovanojimų“ istoriją.

„Baltijos vertybinių popierių rinkos apdovanojimai tapo Nasdaq listinguojamas bendroves ir narius sukviečiančiu ir apjungiančiu įvykiu, kurio metu iškilmingai pagerbiame biržos bendroves, daug pasiekusias skaidrumo, geros įmonės valdysenos, ryšių su investuotojais srityse, kurios yra svarbiausios pasitikėjimui įgyti ir išlaikyti“, - sako Arminta Saladžienė, Nasdaq Baltijos rinkos vadovė. - „Nuoširdžiai sveikinu visas geriausiai dirbančias su investuotojais bendroves nugalėtojas ir nominuotas bendroves – visos jos yra sektini pavyzdžiai“.

Per pastaruosius 11 metų labiausiai pagerėjo realiu laiku palaikomi ryšiai su investuotojais – 85,90 proc.; ryšių su investuotojais kokybė pagal rinkos profesionalus pagerėjo 42,80 proc.; ir ryšių su investuotojais kokybės vidurkis per 11 metų išaugo 40,60 proc. 2016 m. Baltijos rinkos ryšių su investuotojais kokybės įvertinimo vidurkis buvo 72,29 punkto iš 100.

Iš viso 2016 m. pagal 160 kriterijų buvo įvertintos 45 Baltijos akcijų prekybos sąrašo ir 9 Baltijos skolos vertybinių popierių sąrašo bendrovės ir paskelbti nugalėtojai 7 kategorijose.

Kartu su „Baltijos rinkos apdovanojimais“ buvo skelbtas ir įvyko 2016 m. Nasdaq Baltijos rinkos Mokslinio darbo konkursas.

Šiame konkurse nugalėjo ir buvo apdovanota 1000 EUR prizu Giedrė Petrošiūtė (mokslinis darbas angl.: “An Assessment of Factors Influencing Corporate Governance Disclosure among Baltic and Scandinavian Listed Companies”).

Rando Tomingas užėmė antrąją vietą ir gavo 500 EUR prizą (mokslinis darbas angl.: “Performance Evaluation of Fundamental Indexation Strategies on the Baltic Stock Exchange”), o trečiosios vietos ir 250 EUR prizo laimėtojais paskelbti Goda Gaušaitė and Arnas Vedeckis, (mokslinis darbas angl., “The Impact of Managerial Ownership on the Enterprise Performance in the Baltic States”).

2016 m. „Baltijos rinkos apdovanojimų“ nugalėtojai

„Geriausia ryšių su investuotojais bendrovė“
1. Tallinna Vesi
2. Klaipėdos nafta
3. Merko Ehitus
4. TEO LT
5. Nordecon

„Geriausia ryšių su investuotojais bendrovė tarp obligacijų emitentų“
1. Latvenergo

2. LHV Group
3. ABLV Bank

„Didžiausią pažangą per 3 metus pasiekusi bendrovė“
1. Klaipėdos nafta

2. Arco Vara
3. Latvijas kuģniecība

„Geriausia interaktyvių ryšių su investuotojais bendrovė“
1. Tallinna Vesi ir Latvijas kuģniecība

3. Klaipėdos nafta

„Geriausia ryšių su investuotojais bendrovė pagal rinkos profesionalus“
1. Apranga

2. Tallinna Vesi
3. Grigeo Grigiškės

„Geriausiai ataskaitas rengianti bendrovė“
1. Tallinna Vesi

2. Klaipėdos nafta
3. Merko Ehitus

Metų narys:
1. LHV Pank

2. Šiaulių Bankas
3. SEB Pank

Mokslinio darbo konkurso nugalėtojai:
1.Giedrė Petrošiūtė “ An Assessment of Factors Influencing Corporate Governance Disclosure among Baltic and Scandinavian Listed Companies”
2.Rando Tomingas “Performance Evaluation of Fundamental Indexation Strategies on the Baltic Stock Exchange”
3.Goda Gaušaitė, Arnas Vedeckis “The Impact of Managerial Ownership on the Enterprise Performance in the Baltic States”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)