Th. May spaudos patikino norinti, kad Didžioji Britanija būtų pasaulinės prekybos šalis, gerbiama visame pasaulyje.

Šiuo metu svaro kursas pakilęs 1,1 proc. ir siekia 1,2178 JAV dolerio. Dar po kelių minučių jis jau buvo šoktelėjęs 1,7 proc. iki 1, 2247 dolerio.

Anot Th. May, JK gyventojų sprendimas išstoti iš ES nėra bendrų vertybių atmetimas ar mėginimas padaryti žalą ES ar kuriai nors ES šaliai narei.

Jos teigimu, referendumas dėl Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) netapo priežastimi nukreipti dėmesį vien tik į šalies vidų ir atsiriboti nuo supančio pasaulio, rašo BBC.

Svaras sterlingų antradienio rytinėje prekyboje ūgtelėjo 0,3 proc. iki 1,2085 dolerio, pirmadienį nukritęs iki trijų mėnesių minimumo, 1,1983 JAV dolerio. Pirmadienį svaras euro atžvilgiu smuko iki dešimties savaičių minimumo, 88,53 penso, bet antradienį atsigavo iki 88,10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)