Pirmadienio dienos prekyboje, palyginti su penktadienio vakarine prekyba, aukso kaina kilstelėjo nuo 1 tūkst. 197,26 iki 1 tūkst. 203,4 dolerio už unciją, vienu metu pasiekusi 1 tūkst. 207,86 dolerio ribą.

Ateities sandorių aukso kaina Niujorke padidėjo 7,1 JAV dolerio ir siekė 1 tūkst. 203,3 JAV dolerio už unciją.

D. Trumpas, kuris oficialiai valstybės vadovo pareigas pradės eiti sausio 20 dieną, praėjusią savaitę išsakė užuominas, esą jo naujoji administracija galėtų leistis į derybas su Kinija dėl Taivano politinio statuso.

Sekmadienį Kinijos užsienio reikalų ministerija dar kartą atmetė tokį JAV prezidento D. Trumpo pareiškimą. Kinijos URM atstovas Lu Kangas pareiškė, kad jo šalies vykdoma „vienos Kinijos“ politika yra galutinė ir nediskutuotina.

D. Trumpo komentarai dėl „atgyvenusios NATO“ taip pat paskatino investuotojus sunerimti. Anot D. Trumpo, NATO yra atgyvenusi, nes neapsaugojo šalių nuo teroristinių išpuolių.

Didžiausio pasaulyje aukso ETF fondo „SPDR Gold Trust“ atsargos penktadienį padidėjo pirmą kartą nuo lapkričio 9 dienos.

Ekspertų teigimu, daug kas priklausys nuo D. Trumpo ir jo ekonominių planų, kai penktadienį jis oficialiai stos prie šalies valdžios vairo. Bet kartu analitikai prognozuoja, kad JAV dolerio sustiprėjimas šiais metais turėtų apriboti aukso kainų kilimą.

„Standard Chartered“ analitikų duomenimis, paklausą Kinijoje stabdo ribojimai, taikomi aukso importui, ir paklausa artėjant Naujiesiems metams pagal kinų kalendorių yra vangi,

Sidabro kainos pirmadienį, palyginti su penktadienio vakarine prekyba, ūgtelėjo nuo 16,79 iki 16,81 JAV dolerio. Platinos kaina išaugo nuo 983,20 iki 985,50 JAV dolerio, o paladžio kaina sumažėjo nuo 749,22 iki 741,55 JAV dolerio už unciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)