Panašu, kad po D. Trumpo išrinkimo JAV prezidentu vykęs akcijų kainų „ralis“ išsisėmė ir investuotojai laukia ketvirtojo ketvirčio rezultatų skelbimo. Keli didžiausi JAV bankai
(„Bank of America“, „JP Morgan Chase“, „Wells Fargo“) tai padarys jau šiandien. JAV naujų bedarbių per savaitę užregistruota 247 tūkst. – 8 tūkst. mažiau, nei prognozuota.

Šiandien bus skelbiami mažmeninės prekybos gruodžio mėn. duomenys – prognozuojama, kad pardavimai, palyginti su lapkričiu, išaugo 0,7 procento.

J. Yellen savo pasisakyme pažymėjo, kad šalies ekonomikos būklė gera, o infliacija yra arti tikslinio FED 2 proc. tikslo. „Brent“ rūšies nafta vakar pabrango 1,65 proc. – šįryt 9 val. Lietuvos laiku barelis šio tipo naftos kainavo 56,04 JAV dolerio.

Turkijos lira po smarkaus penkias dienas iš eilės užtrukusio kritimo
„atšoko“ 2,71 procento.

Šalies centrinis bankas pagaliau ėmėsi veiksmų valiutai palaikyti – pabrangintas
skolinimas bankams likvidumui palaikyti, svarstoma galimybė parduoti dalį užsienio valiutos rezervų.

Kinijos eksporto duomenys nuvylė – gruodžio mėn. fiksuotas 6,1 proc. smukimas, palyginti su praėjusių metų gruodžiu.

Tai gerokai didesnis smukimas, nei prognozuota (4,0 procento). Kinijos eksporto sektorius jau kurį laiką susiduria su sunkumais, smarkiai atpigęs juanis tik iš dalies atsveria mažėjančią paklausą kiniškoms prekėms.

Investuotojai baiminasi, kad eksportuojančioms Kinijos bendrovėms gali dar labiau
pakenkti gresianti trintis prekybiniuose santykiuose su JAV. „Shanghai Composite“ akcijų indeksas šįryt buvo nukritęs 0,41 proc., Honkongo „Hang Seng“ pakilo 0,44 proc., Japonijos NIKKEI – 0,80 procento.

Beveik 45 proc. Baltijos šalių biržų apyvartos sudarė prekyba „Olympic Entertainment Group
akcijomis (350,8 tūkst. eurų). Bendrovė paskelbė, kad ketvirtąjį 2016 m. ketvirtį pajamos iš lošimų
organizavimo, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, paaugo 3,2 procento. Per metus pajamos padidėjo 12,6 procentų.

Bendrovė taip pat paskelbė, kad atidarys padalinį Maltoje, kurio tikslas – sukurti teisinę platformą nuotolinių lošimų verslo plėtrai. „Olympic Entertainment Group“ akcijos vakar pabrango 1,12 procento. Daugiau nei vienos bendrovės akcijų prekybos apyvarta neviršijo 100 tūkst. eurų.

OMXB indekso vertė beveik nepakito (+0,06 procento).