Stiprų teigiamą impulsą siuntė ECB užuominos, kad, tikėtina, kiekybinio skatinimo programa euro zonoje nebus mažinama ir išliks dar mažiausiai pusę metų.

Taip pat investuotojai susidarė vaizdą, kad bankinio sektoriaus padėtis Italijoje yra atidžiai stebima ir prireikus bus imtasi visų priemonių ją suvaldyti. Antras pagal augimą sektoriaus buvo komunalinių paslaugų, pastarojo vertei stiebiantis šoktelint 2,77 proc.

Šią tendenciją paskatino aukščiausias Vokietijos teismas, kuris nusprendė kompensuoti bendrovėms patirtą nuostolį dėl to, kad šalis nusprendė atsisakyti branduolinės energetikos. Svarbesnių naujienų vakar buvo Vokietijoje, kur investuotojų optimizmą paskatino paskelbti spalio mėnesio gamyklų užsakymai, kurie padidėjo net 4,9 proc., kai buvo tikėtasi tik 0,6 proc. pasikeitimo (buvusi reikšmė -0,3 proc.). Taip pat investuotojai stebėjo euro zonos patikslintą metinį BVP, kuris viršijo prognozes (1,6 proc) ir pakilo nuo 1,6 proc. iki 1,7 proc.

Už Atlanto didieji indeksai irgi kilo, S&P 500 išlaikant +0,34 proc., o Dow Jones +0,18 proc. JAV vakar dieną buvo paskelbta, kad gamyklų užsakymai spalio mėnesį kilo 2,7 proc. (prognozė 2,6 proc.; buvusi reikšmė 0,6 proc.), o ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai išlaikė 4,6 proc. augimą (prognozė 3,4 proc.; buvusi reikšmė 4,8 proc.) Šiandien Vokietijoje buvo paskelbta, kad spalio mėn. mėnesinės pramonės produkcijos apimtys augo 0,3 proc. (prognozė 0,8 proc.; buvusi reikšmė -1,6 proc.). Trečiadienio ryte Azijoje išsilaiko teigiamas sentimentas, Kinijos CSI 300 stiebiantis +0,48 proc., o Japonijos Nikkei 225 sudarant +0,74 pokytį.

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų santykis dienos pabaigoje susitraukė 0,43 proc. iki 1,0718 lygio, o šiandien pastarojo vertė ieško krypties ties 1,0715 riba.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Baltijos akcijų rinkos neatspindėjo Europoje vyraujančio optimizmo, Vilniaus indeksui dieną baigiant su -0,2 proc. kritimu, Rygos indeksui traukiantis -0,02 proc., o Talino smunkant -0,16 proc. Bendra trijų biržų apyvarta beveik pasiekė 660 tūkst. eurų, o aktyviausiai investuotojai keitėsi „Olympic Entertainment Group“ (-0,56 proc.; apyvarta 169,9 tūkst. eurų) bei „Šiaulių bankas“ (-0,66 proc.; apyvarta 104,9 tūkst. eur) akcijomis.

Pasibaigus prekybos sesijai „Žemaitijos pienas“ paskelbė gruodžio 29 d. šaukiamo neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimo dienotvarkės klausimus. Remiantis informacija akcininkai balsuos dėl šių metų rugpjūčio 26 d. bendrovės neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo priimtų sprendimų atšaukimo, kuriais buvo patvirtinta inicijuoti visų Bendrovės išleistų akcijų išbraukimą ir išbraukti jas iš prekybos reguliuojamoje rinkoje AB Nasdaq Vilnius bei kitų klausimų.

Šiandien ryte „Klaipėdos nafta“ paskelbė, kad naftos produktų krova lapkričio mėnesį susitraukė -0,5 proc., tačiau SGD išdujinimas didėjo 223 proc., o bendros pajamos sumažėjo 7,1 proc. lyginant su praėjusiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją