Planuojama, kad viešas akcijų siūlymas bus pradėtas 2017 m. vasario-kovo mėnesiais, o jo metu investuotojams bus pasiūlytas apie 20 proc. akcijų paketas. Alternatyviojoje rinkoje EWA tikisi pritraukti iki 3 mln. eurų, kurie bus skirti įmonės plėtrai Lietuvoje ir padės sustiprinti jos kapitalo struktūrą, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

„Mūsų bendrovė – viena iš penkių stipriausių profesionalios žemės ūkio technikos prekybininkų Lietuvoje. Turime labai stiprų atstovaujamų tarptautinių prekės ženklų portfelį, nuolat augančią klientų bazę, esame vertinami už aukštą paslaugų kokybę. Tai mums leidžia kasmet siekti vis geresnių finansinių rezultatų. Manome, kad bendrovę užauginome iki tokios, kuri tikrai gali sulaukti investuotojų dėmesio ir sėkmingai pritraukti naujo kapitalo tolesnei plėtrai“, – sako Gediminas Kvietkauskas, EWA generalinis direktorius.

Bendrovė potencialiems investuotojams siūlys paprastąsias vardines akcijas. Dalis pritraukto kapitalo bus skirta plėtrai – 2017-2018 metais EWA ketina atidaryti papildomas techninės priežiūros ir prekybos atstovybes pagrindiniuose Lietuvos rajonuose.

„Žemės ūkis Lietuvoje sparčiai vystosi – ūkiai stambėja, didėja derlingumo rodikliai, o tai lemia augančias investicijas į modernią žemės ūkio techniką. Matydami šias teigiamas tendencijas ir reaguodami į ūkininkų bei žemės ūkio bendrovių poreikius, per ateinančius dvejus metus Lietuvoje atidarysime 5 naujas atstovybes, sukursime dar bent 30 naujų darbo vietų regionuose“, – sako G. Kvietkauskas.

Pasak jo, šis plėtros etapas bendrovei padės įtvirtinti lyderio pozicijas Lietuvoje. „Būsime arčiau savo esamų ir potencialių klientų, vis daugiau ūkių supažindinsime su savo atstovaujama technika, užtikrinsime aukštą paslaugų, ypač techninės pagalbos, kokybę nepriklausomai, kurioje Lietuvos dalyje jų prireiks“, – sako G. Kvietkauskas.

EWA, žengiančią į alternatyviąją akcijų rinką, konsultuoja maklerio įmonė „Orion Securities“. Pasak jos verslo klientų padalinio vadovo Aurelijaus Rimkaus, smulkieji investuotojai šiandien yra pasiilgę įdomių ir pelningų projektų.

„Reikia pripažinti, kad Baltijos šalyse pastaruoju metu naujų akcijų pasiūlymų stigo, tačiau potencialo yra daug. Geras augimo perspektyvas demonstruojančios ir aiškią ateities viziją matančios įmonės yra visada laukiamos, ypač iš perspektyvių sektorių. Žemės ūkio situaciją investuotojai šiandien vertina palankiai – žaliavų kainos pamažu kyla, našumo rodikliai gerėja ir pan., o tai iš karto didina akcijų patrauklumą“, – sako „Orion Securities“ atstovas A. Rimkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)