Mažeikių naftos” (MNF1L) akcijų stambieji pardavėjai atsitraukė ir tai lėmė gan spartų akcijos kainos augimą. Bendrovės akcijų kaina pakilo 3,41 proc. iki 9,1 lito arba aukščiausio taško per paskutinį mėnesį, o apyvarta siekė 2,047 mln. litų.

Tuo tarpu toliau dėmesys išliko bankiniam sektoriui – investuotojų aktyvumą greičiausiai paveikė bankų naujienos. Visų pirma, tai kad “Snoras” pagaliau oficialiai pareiškė, kad planuojamas šių metų rezultatas turėtų siekti 40 mln. litų grynojo pelno, o antra vakar “Šiaulių bankas” taip pat paskelbė, kad sėkmingai išplatino akcijų emisiją, kurią už 20,4 mln. litų įsigijo Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB).

Penktadienį “Snoro” (SRS1L) ir “Šiaulių banko” (SAB1L) akcijos brango atitinkamai 2 proc. iki 59 litų bei 3,45 proc. iki 3,9 lito, o apyvartos siekė 248,5 tūkst. litų ir 672 tūkst. litų.

“Šiaulių banko” naujieną apie ERPB įsiliejimą reiškia, kad jau artimiausiu metu investuotojai turėtų gauti pavasarį paskirtas nemokamas akcijas, kas galėtų padidinti banko akcijų pasiūlą, tačiau tuo pat metu galime laukti naujienų apie naują akcininkų susirinkimą, kuriame banko akcininkai turėtų svarstyti tolimesnį įstatinio kapitalo didinimą išleidžiant naują emisiją, kurios esamiems akcininkams bus parduodamos po 1,7 lito proporcingai nuo turimo akcijų kiekio.

Galimybė pasipildyti savo portfelius ženkliai pigesnėmis akcijomis greičiausiai ir yra priežastis lemianti investuotojų aktyvumą perkant “Šiaulių banko” akcijas. Tai taip pat neturėtų sukelti noro ir išsigryninti pinigus iš nemokamai gautų akcijų.

Penktadienį taip pat brango ir nepakankamai įvertinto ir skaidrumo trūkumų turinčio trečio kotiruojamo banko “Ūkio bankas” (UKB1L) akcijos, kurių kaina pakilo 3,75 proc. iki 23,8 litų, o apyvarta siekė 1,653 mln. litų. Šiuo metu naują akcijų emisiją platinančio banko akcijų kaina, kaip ir “Šiaulių banko” akcijos, pasiekė aukščiausią visų laikų kainos taškus.

JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją