Tarp sektorių Stoxx Europe 600 indekso sudėtyje didžiausiu kritimu pasižymėjo pagrindinių išteklių (Basic Resources -2,09 proc.) bei naftos ir dujų (Oil&Gas -1,46 proc.) sektoriai. Už Atlanto biržų indeksai krito dar aktyviau, S&P 500 sumažėjant -1,24 proc., o Dow Jones traukiantis -1,24 proc.

Investuotojai šiuo metu stebi vis augančią tikimybę, kad JAV FED‘as dar šiais metais imsis veiksmų kelti bazinę palūkanų normą.

Taip pat antradienį pesimizmą paskatino paskelbti blogesni nei tikėtasi aliuminio gamintojos „Alcoa Inc.“ (-11,42 proc.) veiklos rezultatai, kurie signalizuoja apie ne tokią palankią padėtį pramonės sektoriuje. „Samsung Electronics Co. Ltd.“ paskelbus, kad yra stabdoma telefono Note 7 gamyba ir pardavimai, trečiadienio ryte akcijos susitraukė -1,81 proc.

Į produkcijos gamybos stabdymą teigiamai sureagavo pagrindinis bendrovės konkurentas „Apple Inc.“, pastarosios bendrovės akcijos kainai dienos pradžioje pakylant net 2,31 proc., tačiau sesijos pabaigoje optimizmas nuslūgo išlaikant tik 0,22 proc. kilimą. Trečiadienį prie svarbesnių naujienų galime priskirti euro zonos pramonės produkcijos pasikeitimą, prognozuojant, kad šis rodiklis rugpjūčio mėnesį kils 1,5 proc., kai mėnesį prieš rodiklis krito 1,1 proc.

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų santykis antrą iš eilės dieną fiksavo kritimą ir apsistojo ties 1,1054 (-0,76 proc.) riba. Šiandien ši tendencija išsilaiko, EUR/USD svyruojant ties 1,1049 lygiu (09:58 val.).

Baltijos vertybinių popierių rinka

Antradienį Baltijos rinkos judėjo skirtingomis kryptimis. Talino indeksas kilo +0,57 proc., Rygos ir Vilniaus indeksai krito atitinkamai po -2,61 proc. ir -0,27 proc., bendrai biržų apyvartai pasiekiant 494,0 tūkst. eurų.

Vilniuje aktyviau buvo prekiaujama „Vilkyškių pieninė“ akcijomis, jų kainai šoktelint 3,16 proc. iki 1,96 eur./vnt. Pirmadienį užsidarius prekybai bendrovė paskelbė optimistiškus pardavimų rezultatus. Remiantis statistika rugsėjo mėn. jų apimtys pakilo 55,0 proc., o per pirmuosius šių metų devynis mėnesius buvo fiksuotas 7 proc. didėjimas, lyginant su praėjusių metais tuo pačiu laikotarpiu. Šie rezultatai, tikėtina, galėjo prisidėti prie „Žemaitijos pienas“ akcijos kainos augimo, antradienio metu bendrovės vertei stiebiantis 4,76 proc. iki 0,99 eur.

Žinoma, dauguma investuotojų šiuo metu tikisi, kad ateityje bendrovės akcijos gali būti išperkamos didesne kaina nei šiuo metu yra rinkoje, o tai duoda didesnį papildomą augimo impulsą.

Taline „Olympic Entertainment Group“ akcijos kilo +1,67 proc. iki 1,83 Eur už akciją.

Bendrovė paskelbė, kad trečiąjį šių metų ketvirtį veiklos pajamos pakilo 21,3 proc., o devynių mėnesių kilimas siekė 16,0 proc, lyginant su pernai metais. Šiandien investuotojai pirkdami „Valmieras stikla škiedra" (0,068847 euro už akciją dividendai) ir „Olympic Entertainment Group“ (0,05 euro už akciją dividendai) nepretenduos į bendrovių išmokamus dividendus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją