Remiantis statistika, šiame sektoriuje buvo sukurta 156 tūkst. naudų darbo vietų, kai dauguma analitikų prognozavo augimą iki 172 tūkst. (buvusi reikšmė 167 tūkst.). Prognozė buvo nepasiekta, tačiau yra įžvelgiama stabili tendencija, o tai didina spekuliacijas, kad JAV FED‘as dar šiais metais gali imtis veiksmų dėl bazinės palūkanų normos didinimo.

Prieš paskelbiant darbo rinkos rodiklius, tikimybė dėl bazinių palūkanų normų didinimo siekė 63,6 proc., o šiandien ji yra išaugusi iki 64,3 proc. Šiandien Vokietijoje paaiškėjo, kad rugpjūčio mėnesio šalies importas išaugo 3,0 proc. (prognozė +0,7 proc.; buvusi reikšmė -0,7 proc.), o eksporto apimtys kilo 5,4 proc. (prognozė 2,2 proc.; buvusi reikšmė -2,6 proc.).

Papildomų svarbesnių makroekonominių naujienų šiandien Europoje ir JAV skelbiama nebus. Rytoj JAV aliuminio gamintoja „Alcoa Inc.“ startuos su ketvirtinių rezultatų skelbimu, tai bus investuotojams papildomas indikatorius vertinant šalies pramonės sektoriaus būklę.

Pirmadienio ryte Euro Stoxx 50 ateities sandorių reikšmės rodo nežymų 0,17 proc. indekso augimą (09:33 val.).

Valiutų rinkos

Penktadienį EUR/USD valiutų santykis kilo 0,45 proc. iki 1,1201 lygio, o šiandien ryte pastarojo vertė yra nežymiai susitraukusi iki 1,1179 ribos.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Penktadienį Baltijos akcijų rinkos nerado vienos krypties: Talino ir Vilniaus indeksai raudonavo, krisdami atitinkamai -0,04 proc. ir -0,42 proc., o Rygos indeksas išlaikė +0,10 proc. augimą. Prekybos metu buvo sudarytas 431 sandoris, investuotojams apsikeičiant akcijomis už daugiau nei 547,00 tūkst. eur.

Trečią sesiją iš eilės aktyviausiai buvo prekiaujama „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, pozicijoje apyvartai perkopiant 90 tūkst. eur., akcijos kainai mažėjant -0,55 proc. iki 1,80 eur.

Sumažėjusios „Klaipėdos nafta“ rugsėjo mėnesio pajamos suteikė neigiamą sentimentą, investuotojams pozicijoje didinant akcijų pasiūlą ir jų kainą nustumiant iki 0,586 eur. su -2,01 proc. pasikeitimu.

Penktadienį buvo diena, kuomet pirkdami „Energijos skirstymo operatorius“ ir „Lietuvos energijos gamyba“ akcijų investuotojai nepretendavo į tarpinius bendrovių dividendus. Įskaičius dividendus šių bendrovių akcijų kainos fiksavo augimus, pirmajai išaugant +0,83 proc., o antrajai sudarant +1,26 proc. pasikeitimą.

Šiandien bendrovė „Vilkyškių pieninė“ yra numačiusi paskelbti rugsėjo mėnesio pardavimų statistiką.