Optimizmas dėl OPEC susitarimo naftos rinkoje neblėsta – vakar „Brent“ rūšies nafta pabrango 1,13 proc. ir perkopė 49 JAV dolerių už barelį ribą (paskutinį kartą nafta tiek kainavo prieš tris savaites). OPEC šalims sutarus dėl būtinybės mažinti gavybą, investuotojai laukia daugiau detalių dėl susitarimo įgyvendinimo. Abejonių kelia OPEC sugebėjimas įgyvendinti kainos stabilizavimo priemones – praeityje tai pavykdavo ne visada. Iš dešimties „S&P 500“ sub-indeksų vienintelis vakar kilęs buvo energetikos (+0,40 procento). Bendra „S&P 500“ vertė smuktelėjo 0,93 proc., „Dow Jones“ – 1,07 procento.

Tiesioginis sandoris „Aprangos“ (+0,39 proc.) akcijomis išpūtė Baltijos šalių biržų apyvartą. Perleista 300 tūkst. bendrovės akcijų, bendra apyvarta (770,7 tūkst. eurų) sudarė 74 proc. OMXB dienos apyvartos. Indekso vertė ūgtelėjo 0,49 procento. Gan aktyviai prekiauta Šiaulių banko akcijomis – sudaryta sandorių už 102,8 tūkst. eurų, kaina padidėjo 0,28 procento.

Nasdaq Vilnius pranešė apie priimtą sprendimą išbraukti iš papildomojo prekybos sąrašo "Dvarčionių keramikos" akcijas dėl teismo iškeltos bankroto bylos.