Daugiau susitarimo detalių greičiausiai bus paskelbta po oficialaus OPEC susitikimo Vienoje lapkričio 30 d. Naftos brangimui įtakos turėjo ir 752 tūkst. barelių sumažėjusios atsargos JAV. Investuotojus į JAV bendrovių akcijas šios naujienos pradžiugino – „S&P 500“ pakilo 0.53 proc., o energetikos sektoriaus sub-indeksas šoktelėjo net 3,75 procento. Šįryt vienas barelis „Brent“ naftos kainavo 48,70 JAV dolerio. „Stoxx Europe 600“ indekso vertė vakar irgi ūgtelėjo (+0,70 proc.), brango 97 iš 110 jo sudėtyje esančių finansinio sektoriaus bendrovių akcijos. „Deutsche Bank“ akcijų kaina, nuo mėn. pradžios nukritusi daugiau nei 20 proc., ūgtelėjo 2,04 procento.

FED vadovė atsakė į JAV Atstovų rūmų klausimus. J. Yellen Finansinių paslaugų komitete užsiminė apie bankų pelningumui neigiamą įtaką darančią žemų palūkanų aplinką, bet kartu pažymėjo, kad FED neturi nustatyto termino, kada bus sugriežtinta pinigų politika. Antra vertus, FED vadovė pažymėjo, kad daugumos valdybos narių nuomone, nesant naujų rizikos faktorių, tai tikslinga padaryti dar šiemet. J. Yellen taip pat paneigė kaltinimus pasiduodant politinei įtakai, ir patikino, kad nėra informuota apie jokius FED valdybos narės L. Brainard kontaktus su Demokratų partijos kandidate į prezidentus H. Clinton. Kiek anksčiau žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad L. Brainard yra realiausia kandidatė į Iždo sekretorės postą jei H. Clinton laimėtų, be to, ji finansiškai parėmė pastarosios rinkimų kampaniją.

D. Trumpas – grėsmė pesui, bet naudingas rubliui? „Bloomberg“ praneša, kad kai kurie į besivystančias rinkas investuojantys fondai pastaruoju metu pardavinėja Meksikos pesus ir perka Rusijos rublius, taip tikėdamiesi uždirbti iš galimos D. Trumpo pergalės JAV prezidento rinkimuose. Tokios strategijos grąža vien šį mėnesį buvo apie 6 procentai. D. Trumpas yra ne kartą kritikavęs JAV prekybos su Meksika sąlygas. Prekyba su JAV sudaro daugiau nei 65 proc. viso Meksikos prekybos balanso, todėl šalies valiuta gana jautriai reaguoja į JAV prezidento rinkimų eigą. Iš kitos pusės, teigiami D. Trumpo pasisakymai apie V. Putiną investuotojams į rubliais denominuotus vertybinius popierius suteikia vilties, kad jam laimėjus, Rusijos santykiai su vakarais pagerėtų.

Baltijos šalių biržose kilo visi trys indeksai (OMXV +0,29 proc., OMXT 0,49 proc., OMXR +0,20 proc.), bendra apyvarta siekė 384,8 tūkst. eurų. Daugiausia sandorių (35) sudaryta Šiaulių banko akcijomis, jų kaina smuktelėjo 0,56 procento. „Tallink Grupp“ akcijos pabrango 1,48 proc., sudarytas 31 sandoris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)