Šiaulių banko” akcijų kursas pakilo 5,71 proc. iki 3,70 lito, tuo tarpu apyvarta siekė 520 tūkst. litų. Konkretesnių naujienų galėjusių paskatinti pirkėjus rinkos nepasiekė. Tuo tarpu panašiai prekyba vyko ir “Snoro” akcijomis. Nors apyvarta buvo mažesnė ir siekė 102 tūkst. litų, tuo tarpu kainos kilimas beveik neatsiliko – 5,12 proc. iki 60,97 lito. Panašu, kad šių dviejų bankų akcijos linkusios koreliuoti kursų pokyčių prasme.

Besirenkantys minėtus bankus turėtų būti ilgalaikiai investuotojai, kurie bankų veiklos perspektyvas yra įvertinę keliems metams, nes priešingu atveju logiškai paaiškinti dabartinę rinkos kainą yra sunku.

Ūkio banko” akcijos pateko į didžiausią apyvartą pasiekusių akcijų trejetuką su 284 tūkst. litų apyvarta, tuo tarpu akcijų kursas palipėjo 0,57 proc. iki 17,70 lito. Tai vienintelis kotiruojamas bankas Vilniaus vertybinių popierių biržoje, kurio kainos ir buhalterinės vertės santykis pagal prognozuojamus rodiklius nesiekia 2. Tiesa, toks atsargus banko vertinimas yra siejamas su kitais veiksniais, kuriuos anksčiau yra išsakiusi ir tarptautinė reitingų agentūra “Fitch”.

Rokiškio sūrio” uždarymo kaina nusistovėjo ties 75,26 lito riba, tuo tarpu apyvarta sudarė 286 tūkst. litų. Prekyba pieno perdirbėjo akcijomis nevyko itin aktyviai ir didžiąją dalį galutinės apyvartos nulėmė vienas tiesioginis sandoris už 223 tūkst. litų sumą. Sandorio metu už vieną akciją mokėta po 74,50 lito.

Savo veiklos rezultatais nesublizgėję pieno perdirbėjai teisinosi pabrangusiomis žaliavos kainomis ir mažėjančiomis subsidijomis. Kadangi veiklos metiniai planai nėra keičiami, tai reiktų tikėti bendrovių atsigavimo antrajame 2005 metų pusmetyje. Taip pat buvo prabilta ir apie konsolidaciją, tačiau tikriausiai būtų laikas pereiti prie konkretesnių veiksnių. Naudos turėtų gauti visi dalyvausiantys šiame procese.

“Jūsų tarpininko” finansų makleris Laurynas Byla

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją